Državnoj sekretarki Mileni Popović predstavljeni turistički potencijali Kikinde

U radnoj poseti Turističkoj organizaciji grada Kikinde boravila je Milena Popović, državna sekretarka u Ministarstvu turizma i omladine. Bila je to prilika da se upozna sa radom, turističkom ponudom i projektima vezanim za razvoj turizma u našem gradu.

Oduševljena sam idejama koje sam čula, onim što je urađeno, tako da ću Kikindu izdvojiti kao grad sa posebnim turističkim potencijalom i postavim je na mesto koje pripada na turističkoj mapi Srbije. Samim dolaskom u Ministarstvo turizma i omladine ja sam sebe prepoznala kao nekoga ko ima određenu misiju. Smatram da mnogo veća pažnja treba da se posvećuje gradovima u unutrašnjosti, koji su često nepravedno zapostavljeni. Zato ću obići sve turističke organizacije po Srbiji, da bih se upoznala sa situacjom na terenu i da vidim koji su potencijalni načini za unapređenje ponude – istakla je državna sekretarka.

Pored upoznavanja sa potencijalima, kao i sa sadašnjom ponudom grada, cilj posete je i unapređenje saradnje:

Ono što zavređuje najviše pažnje turistima koji dolaze u naš grad uspeli smo da pokažemo i državnoj sekretarki. Bila je ovo odlična prilika da se ona upozna sa onim što Kikinda ima da ponudi, tako da se nadam da će se dosadašnja saradnja podići na viši nivo. Nama je veoma važna podrška resornog ministarstva kako bismo imali jasne ciljeve za ulaganje u našu oblast i kako bismo osmislili nove projekte – istakla je Jasmina Milankov, v.d. direktora Turističke organizacije grada Kikinde.

Što se tiče projekata Grada Kikinde koji imaju veze sa turizmom, planom razvoja grada, najvećim strateškim dokumentom lokalne samouprave, određeni su pravci razvoja i iz oblasti turizma:

Koristimo svaku priliku kako bismo, kako iz domaćih, tako i stranih izvora, došli do novca i tako realizovali određene stvari, ali i poboljšali turističku infrastrukturu. Imali smo priliku da podnesemo tri projekta za program prekogranične saradnje sa Rumunijom, koji će direktno uticati na turistički potencijal. Radi se o rekonstrukciji kikindskog parka, dodatno uređenje Starog jezera i Parka skulptura u okviru Muzeja ‘’Tera’’ – napomenuo je Saša Tanackov, član Gradskog veća zadužen za privredu i investicije.

 

 

 

error: Content is protected !!