Društvena odgovornost: „Tisa Automotiv“ donirala optotip projektor oftalmološkoj ambulanti Bolnice

Predstavnici komapnije „Tisa Automotiv“, koja u našem gradu posluje od 2019. godine, donirali su Oftalmologiji Opšte bolnice u našem gradu optotip projektor, koji će unaprediti rad ambulante ovog odeljenja. Vrednost donacije iznosi oko 240 000 dinara. 

Dr Dragana Radin, načelnica Odeljenja oftalmologije, objašnjava da je u pitanju automatski projektor grafikona, aparat koji je potreban ovom odeljenju u svakodnevnom radu, za uzimanje vidne oštrine pacijenta:

Svakom pacijentu koji uđe u očnu ambulantu, na početku pregleda uzima se vidna oštrina na oba oka. Ovaj projektor ima sve moguće vrste optotipa i njime se rukuje pomoću daljinskog upravljača vrlo lako, brzo i jednostvano. Ovo će nam sigurno ubrzati rad u ambulanti, jer smo dosad koristili aparate stare više od četrdeset godina -rekla je dr Radin. 

Ovo nije prvi put da je kompanija „Tisa Automotiv“ pokazala društvenu odgovornost prema lokalnoj zajednici u kojoj posluje. Tokom epidemije koronavirusa, u oktobru 2020. godine, „Tisa“ je donirala kikindskoj Bolnici EKG aparat, kao i vizire za ovu zdravstvenu ustanovu i za Dom zdravlja:

Veoma je važna konekcija između privrede i zdravstvenih ustanova, kojima svaka donacija mnogo znači. Do kraja godine će naša kompanija obezbediti sredstva za još jednu donaciju Bolnici – rekao je Akoš Barna, generalni direktor „Tisa Automotiv“. 

 

Lokalna samouprava je pre šest godina započela aktivnosti na većem angažovanju privrede u životu lokalne zajednice, povezujući institucije i programe sa privrednim društvima koja su spremna da pomognu u rešavanju određenih problema:

„Tisa Automovit“ posluje u Kikindi 4 godine, zapošljava više stotina naših sugrađana, jedan je od boljih poslodavaca u Kikindi, a zahvalni smo im i na društvenoj odgovornosti. Siguran sam da će Bolnici ovaj uređaj mnogo značiti i da će uslovi za lečenje sugrađana biti još bolji -rekao je gradonačelnik Nikola Lukač. 

error: Content is protected !!