Delegacija Kikinde uzvratila posetu bratskom izraelskom gradu Nof Hagalilu

Na poziv gradonačelnika grada Nof Hagalila, Ronena Plota, a uz posredovanje kikindskog Udruženja „Eš“, delegacija Kikinde, predvođena gradonačelnikom Nikolom Lukačem, boravila je u ovom bratskom gradu u Izraelu.

Prva deklaracija o prijateljstvu Kikinde i Nof Hagalila potpisana je pre 30 godina, a saradnja je obnovljena nakon ovogodišnje posete gradonačelnika Plota i delegacije Nof Hagalila Kikindi, tokom manifestacije „Dani ludaje“. Tom prilikom, razgovaralo se o uspostavljanju saradnje i zajedničkim projektima iz oblasti kulture, obrazovanja, sporta i industrije.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač izjavio je da je poseta Izraelu i bratskom gradu Nof Hagalilu bila izuzetno zanimljivo iskustvo i prilika za bolje upoznavanje ove zemlje, njenih običaja i načina funkcionisanja, ali i prilika za dogovor o saradnji među gradovima: 

Predstavnici Nof Hagalila su nam priredili izuzetan doček i mogućnost da se upoznamo sa istorijom i značajem ovog grada, ali i čitavog Izraela. Bilo je ovo jedinstveno iskustvo i verujem da će naša saradnja ići samo uzlaznim putem, a prvi koraci su uspostvljanje mehanizma razmene đaka, koja bi trebalo da počne već na proleće naredne godine – rekao je Lukač. 

Foto: Grad Kikinda

error: Content is protected !!