Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. april

Danas je četvrtak, 8. april

 

Radosne vesti:

U Kikindi juče na svet je došao jedan dečak.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 43 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 27 pregleda, dok je 16 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:  

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivno je 877 slučajeva koronavirusa. Od početka epidemije, zaključno sa 6. aprilom, u Kikindi je zaraženo 5 158 osoba. 

Zbog povećanog broja pregleda i rasta broja novozaraženih koronavirusom, ponovo radi kovid ambulanta u Mikronaselju, pored Pošte, od ponedeljka do petka, od 7 do 20 sati. Druga kovid ambulanta, u Svetosavskoj ulici 53, radi svakog dana, i vikendom, 7 do 20 časova. U obe ambulante obavljaće se i prvi i kontrolni pregledi. U Dečjem dispanzeru u crvenoj zoni se primaju pacijenti sa simptomima koronavirusa, dok je zelena zona za pacijente bez temperature. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave u Kikindi, u toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kikindi.

Javno preduzeće „Kikinda“:

Javno preduzeće „Kikinda“ do 5. maja sprovodi ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama vodovoda i kanalizacije. Pozivaju se potrošači da učešćem u ispitivanju doprinesu poboljšanju kvaliteta usluga. Onlajn upitnici mogu se popuniti na sajtu preduzeća ili sajtu grada, a mogu se popuniti i na uplatnim mestima preduzeća. Na taj način, korisnici usluga će pomoći JP „Kikinda“ da budu još bolji u pružanju usluga. 

Crveni krst Kikinda:

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana danas u Crvenom krstu, od 8:30 do 13 sati. 

Centar za socijalni rad:

Centar za socijalni rad Kikinda obaveštava građane da će do 31. maja ove godine, u saradnji sa Udruženjem građana „Centar društvenih aktivnosti ROD“ i uz podršku loaklne samouprave, pružati besplatnu uslugu posredovanja odnosno medijacije. Uslugu mirnog rešavanja porodičnih sporova u prostorijama Centra za socijlani rad (Semlačka broj 10) sprovodiće stručnjaci koji su završili osnovnu obuku za posrednike/medijatore kao i specijalizovnu obuku za medijatore u rešavanju porodičnih sporova i upisani su u registar posrednika u Ministarstvu pravde.

Besplatne onlajn pripreme za malu maturu:

Kikindska Kancelarija za mlade i ove godine organizuje besplatnu pripremnu nastavu za osnovce, iz matematike, fizike i hemije. Zbog trenutne epidemiološke situacije pripremna nastava će se realizovati onlajn, preko Google Meet-a, sa kojim su učenici već upoznati i znaju da ga koriste. Svi zainteresovani učenici 8. razreda mogu se prijaviti u školi kod razrednog starešine, ostavljajući sledeće podatke: ime, prezime, broj telefona, e-mail adresu i predmet za koji se prijavljuju. Ili se možete i direktno prijaviti na e-mail: kancelarijazamlade@kikinda.org.rs

Otvoren konkurs za prvu knjigu mladih autora:

Grad Kikinda i Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa raspisali su 12. konkurs za prvu knjigu mladih autora. Konkurs je otvoren do 1. juna i raspisan je u trima kategorijama: za prvu knjigu autora iz Kikinde, za knjigu autora sa teritorije Srbije i za autore iz dijaspore.

Suvača ponovo otvorena:

Kikindska Suvača, jedini sačuvani mlin na konjski pogon u Srbiji, ponovo je otvorena za posetioce, i to od od utorka do subote, u periodu između 10 i 16 časova. 

Kursna lista:

Srednji kurs dinara prema evru iznosiće sutra 117,5669 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U 23. kolu Vojvođanske lige istok, koje je odigrano juče, ŽAK je na Vašarištu savladao „Krajinu“ iz Krajišnika, ubedljivim rezultatom 9:0, dok je „Kikinda“ na gostovanju u Elemiru izgubila od „Naftagasa“ 1:0. Naredno kolo igra se već za vikend, Kikinda u subotu dočekuje „Radnički“ iz Kovina, dok že ŽAK u nedelju u Omoljici igrati protiv „Mladosti“. 

Vreme:

Promenjivo oblačno, moguća je i kiša u poslepodnenvim satima. Najviša temperatura u Kikindi biće 9 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na nervno labilne osobe i cerebrovaskularne bolesnike. Zamor i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Potreban je dodatni oprez u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!