Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 28. maj

Danas je petak, 28. maj 

Epidemiološka situacija i vakcinacija:

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivna su 73 slučaja koronavirusa. 

Zbog smanjenog broja pregleda i novih slučajeva na dnevnom nivou, ambulanta u Mikronaselju je privremeno zatvorena. Pacijenti koji imaju simptome koronavirusa mogu na pregled doći u kovid ambulantu kod Tehničke škole, koja radi od 7 do 20 sati. 

Sugrađani koji žele da se vakcinišu i dalje to mogu učiniti i bez prethodnog zakazivanja. Na raspolaganju su vakcine Fajzer, Sinofarm, Sputnjik V i AstraZeneka, a imunizacija se obavlja u Udruženju penzionera, od 8 do 18 sati.  

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 36  puta. Na poziv pacijenata obavljen je 21 pregled, dok je 15 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8:00 do 12:00 bez struje će biti korisnici u Mokrinu, u Ulici Vase Stajića, od Đure Đakovića do Dositeja Obradovića. U ponedeljak, 31. maja od 8 do 9 časova bez struje će biti korisnici u Kikindi u Ulici Jovana Popovića, od Vojvode Putnika do Dositejeve. Istog dana, od od 9:45 do 10:45 električnu energiju neće imati potrošači u sledećim ulicama u Banatskoj Topoli: Kikindska, Bašaidska, Beogradska, Novi red, Oslobodilačka, Vuka Karadžića, od Beogradske do Oslobodilačke, Vuka Karadžića, od broja 61 do Kikindske, i Petefi Šandora, od Vuka Karadžića do polovine ulice, a od 10:45 do 13 sati Ulica Petefi Šandora, od Vuka Karadžića do polovine ulice. 

JP „Kikinda“:

Zbog radova na rehabilitaciji puta Kikinda – Banatska Topola, na deonici od raskrsnice za Tobu do Banatske Topole, u ukupnoj dužini od 3,2 kilometra, saobraćaj će se odvijati u narednnom periodu usporeno, u obe trake.

Otpočeli su i radovi na rehabilitaciji kolovoza u ulicima Stevana Sinđelića i Stevana Sremca. U sklopu sanacije skida se višak zemlje sa bankina, a potom će se izvoditi radovi na krpljenju udarnih rupa. JP „Kikinda“ apeluje na učesnike u saobraćaju da maksimalno budu oprezni pri vožnji i da prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na toj deonici. 

U toku prijavljivanje za besplatan boravak u banjama:

Penzioneri koji žele da se prijave za besplatan boravak u banjama mogu to učiniti još danas i u ponedeljak, od 9 do 12 sati, u prostorijama Udruženja penzionera u Ulici Vojvode Putnika 37 kao i u mesnim organizacijama u Bašaidu, Banatskom Velikom Selu, Mokrinu i Sajanu. Pravo na besplatnu rehabilitaciju imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija čija penzija iznosi do 29.378. Telefon za dodatne informacije: 421- 442. 

Narodno pozorište:

Na sceni Narodnog pozorišta večeras sa početkom u 20 sati biće izvedena predstava „Smrt čoveka na Balkanu“. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Pobuna bajki“ biće odigrana u Dečjem pozorištu „Lane“ u nedelju, 30. maja, od 17 i 19 sati. 

Sport:

Ovog vikenda igraju se utakmice pretposlednjeg, 33. kola Vojvođanske lige Istok. Kikinda u subotu na Gradskom stadionu dočekuje drugoplasirano „Jedinstvo“ iz Banatskog Karađorđeva, dok će ŽAK u Kovinu igrati protiv „Radničkog“. U Srpskoj ligi Vojvodina „Kozara“ sutra u Banatskom Velikom Selu dočekuje „Hajduk“ iz Kule, dok će kozaračka „Sloboda“ igrati na gostovanju protiv ekipe „Bečeja“. 

Vreme:

Danas promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša temperatura u Kikindi biće 25 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se naročto savetuje bolesnicima sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima. Reumatski bolovi su mogući kao meteoropatska reakcija. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!