Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 28. april

Danas je sreda, 28. april 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave u Kikindi, u toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga registrovane su dve saobraćajne nezgode (Kikindi i Kanjiži). U pomenutim nezgodama dva lica su lakše povređena.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 27 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 15 pregleda, dok je 12  građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u Kikindi je aktivan 491 slučaj koronavirusa. 

Drugi krug licitacije državnog zemljišta:

Gradska uprava Kikinda objavila je oglas za drugi krug javnog nadmetanja za davanje u zakup 3.138 hektara poljoprivrednog zemljišta koje je u državnoj svojini. Period zakupa je 15 godina za sve jedinice javnih nadmetanja, osim za nametanja koja su oglašena na period od jedne godine. Uslov koji je potrebno da učesnici licitacije ispune, jeste da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine. Javno nadmetanje će se odvijati elektronski, preko aplikacije Digitalno javno nadmetanje. Rok za prijavu je 7. maj do 14 sati, a otvaranje ponuda i rang lista najpovoljnijih ponuđača biće objavljena 21. maja. 

PU „Dragoljub Udicki“:

Upis dece u Predškolsku ustanovu „Dragoljub Udicki“ trajaće do 15. maja. Roditelji mališane mogu upisati lično, u Upravnoj zgradi u Dositejevoj ulici broj 43. I ove godine moguće je i elektronsko podnošenje prijave, jednostavnim popunjavanjem onlajn obrasca, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se automatski pribavljaju. 

Javno preduzeće „Kikinda“:

Javno preduzeće „Kikinda“ do 5. maja sprovodi ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama vodovoda i kanalizacije. Pozivaju se potrošači da učešćem u ispitivanju doprinesu poboljšanju kvaliteta usluga. Onlajn upitnici mogu se popuniti na sajtu preduzeća ili sajtu grada, a mogu se popuniti i na uplatnim mestima preduzeća. Na taj način, korisnici usluga će pomoći JP „Kikinda“ da budu još bolji u pružanju usluga. 

Kulturni centar Kikinda:

U skladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje su na snazi, u okviru dvodnevne manifestacije „Pozdrav proleću“, koju organizuje KCK, danas sa početkom u 17 sati biti organizovana likovna radionica „Stvaram ono što sanjam“ sa Smiljanom Šalgo. 

Suvača ponovo otvorena:

Kikindska Suvača, jedini sačuvani mlin na konjski pogon u Srbiji, ponovo je otvorena za posetioce, i to od od utorka do subote, u periodu između 10 i 16 časova. 

Sport:

Danas od 16:30 se igraju utakmice 31. kola Srpske lige Vojvodina. „Kozara“ u Banatskom Velikom Selu dočekuje „Prvi maj“ iz Rume, dok će kozaračka „Sloboda“ u Sakulama igrati protiv „Borca“. 

Vreme:

Danas oblačno sa povremenom kišom, posle podne razvedravanje. Najviša temperatura u Kikindi biće 19 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na osobe sa respiratornim tegobama, a oprez se savetuje i psihičkim pacijentima. Razdražlјivost i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se dodatna pažnja u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!