Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 24. novembar

Danas je sreda, 24. novembar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog kralja Stefana Dečanskog, koji se u narodu naziva još i Mratindan.

 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođena jedna beba (dečak).

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava korisnike da će danas od 10 časova, zbog radova na sanaciji havarije bez grejanja će ostati potrošači u zgradama GA3 i GA4, kao i u Ulici Braće Tatić 16. Završetak radova i normalizacija grejanja se očekuje u kasnim popodnevnim satima.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U četvrtak, 25. novembra, u periodu od 8:30 do 13 sati u prostorijama Crvenog krsta biće održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Osobe koje su primile vakcine Fajzer, Sinofarm i Moderna dragocenu tečnost mogu darovati odmah, dok oni koji su primili Sputnjik V i AstraZeneka to mogu učiniti nakon dve nedelje. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Narodna biblioteka:

Povodom 180. godišnjice rođenja Laze Kostića, u četvrtak, 25. novembra u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ biće održano književno veče pod nazivom „Laza Kostić na putu između jave i sna“. O delu srpskog književnika govoriće dr Mladen Đuričić, a Kostićeve stihove će čitati Nebojša Milovanović, dramski umetnik. Početak je u 19 časova, ulaz je slobodan. 

Vreme:

Pretežno vedro sa temperaturom do 9 stepeni. 

Bioprognoza: 

Nešto povolјnija biometeorološka situacija može doprineti smanjenju tegoba kod hronično obolelih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u formi glavobolјe i poremećaja sna.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!