INFO GRAD KIKINDA, 24. decembar

Danas je petak, 24. decembar

Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i neke pravoslavne crkve, proslavljaju danas Badnji dan i Badnje veče, uoči Božića, praznika rođenja Isusa Hrista.

 

Epidemiološka situacija:

Prema poslednjim podacima kikindskog ZZJZ, u našem gradu aktivno je 125 slučajeva koronavirusa. Za 24 sata registrovana su 2 nova slučaja. 

Novogodišnji bazar na Trgu:

Novogodišnji bazar na Gradskom trgu trajaće do četvrtka, 30. decembra. Izlagači će svakog dana biti u centru grada od 10 do 20 časova. 

Istorijski arhiv:

Izložba pod nazivom „Zrnca iz prošlosti“ biće otvorena večeras u holu Istorijskog arhiva u našem gradu. Autor teksta i izložbe je istoričar Srđan Sivčev, a Nikola Radosavčev potpisuje vizuelizaciju i tehničku postavku. Početak otvaranja zakazan je za 18 sati, ulaz je slobodan. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava „Deda Mrazovi pomoćnici“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 26. decembra, u terminima od 17 i 19 časova. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Kursna lista:

Dinar vredi  prema evru isto kao i juče i zvanični srednji kurs će iznosi 117,5838 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Vrednost dinara prema evru ista je kao pre mesec i pre godinu dana i nepromenjena u odnosu na početak godine.

Vreme:

Danas promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima i temperaturom iznad proseka za ovo doba godine. U Kikindi do 12 stepeni. 

Bioprognoza: 

Vremenske prilike neće pogodovati osobama sa kardiovaskularnim i psihičkim tegobama. Kod meteoropata su mogući nervoza i glavobolјa. Preporučuje se slojevito odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim hodom temperature vazduha.

error: Content is protected !!