INFO GRAD KIKINDA, 23. novembar

Danas je utorak, 23. novembar

 

Epidemiološka situacija u Kikindi:

Prema poslednjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivna su 453 slučaja koronavirusa. Od početka epidemije registrovano je 10 168 obolelih. Dve doze vakcine primilo je 25 455 osoba, 1 084 primile su samo jednu dozu, dok je trećom vakcinisano 14 009 građana. 

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Poštanske štedionice danas izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za oktobar, dok će privremena novčana naknada za lica koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije biti isplaćena u sredu, 24. novembra. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe, tokom proteklog vikenda na teritoriji našeg grada venčala su se tri para. Kako saznajemo, dva braka sklopljena su u Kikindi, dok je jedan par u Ruskom Selu svoju ljubav krunisao brakom. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U četvrtak, 25. novembra, u periodu od 8:30 do 13 sati u prostorijama Crvenog krsta biće održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Osobe koje su primile vakcine Fajzer, Sinofarm i Moderna dragocenu tečnost mogu darovati odmah, dok oni koji su primili Sputnjik V i AstraZeneka to mogu učiniti nakon dve nedelje. 

Pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u petak, 26. novembra biće predstava „Buba u uhu“. Početak je u 20 sati. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Vreme:

Malo do umereno oblačno sa temperaturom do 9 stepeni. 

Bioprognoza: 

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled nepovolјne biometeorološke situacije. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari, reumatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Mogući su glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i pospanost. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

error: Content is protected !!