INFO GRAD KIKINDA, 23. decembar

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Danas je četvrtak, 23. decembar

 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu rođene su dve bebe (devojčica i dečak).

Hitna služba:

Urgnente ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su22puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 15 pregleda, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 7 građana. 

Epidemiološka situacija:

Prema poslednjim podacima kikindskog ZZJZ, u našem gradu aktivno je 130 slučajeva koronavirusa. Za 24 sata registrovana su 4 nova slučaja. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došlo je preko 100 potencijalnih davalaca, od kojih je 96 dalo dragocenu tečnost. Naredna akcija biće održana u četvrtak, 4. januara. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na orezivanju rastinja u petak, 24. decembra, od 8 do 10 časova bez struje će biti potrošači u Nemanjinoj ulici, od broja 133 do kraja. 

Narodni muzej:

Festival arheološkog filma biće održan u Narodnom muzeju još danas. Projekcije počinju u 18 sati, ulaz je slobodan.

VŠSSOV:

U amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača večeras će biti održan koncert smera strukovni vaspitač za tradicionalne igre. Početak je u 18 časova, ulaz je slobodan. 

Kulturni centar:

Predavanje pod nazivom „Život ruske emigracije u Velikoj Kikindi“ biće održano danas u 14 sati u velikoj sali Kulturnog centra. Ulaz je slobodan. 

KUD „Petar Kočić“ Novi Kozarci: 

KUD „Petar Kočić“ večeras u Domu kulture u Novim Kozarcima organizuje tradicionalni nnovogodišnji koncert. Početak je u 19 sati. 

Istorijski arhiv:

Izložba pod nazivom „Zrnca iz prošlosti“ biće otvorena u petak, 24. decembra u holu Istorijskog arhiva u našem gradu. Autor teksta i izložbe je istoričar Srđan Sivčev, a Nikola Radosavčev potpisuje vizuelizaciju i tehničku postavku. Početak otvaranja zakazan je za 18 sati, ulaz je slobodan. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Sport:

Rukometašice Kikinde izgubile su finale Kupa Vojvodine od Vrbasa, rezultatom 32:27. 

Rukometaši Kikinde Grindeks osvojili su Kup Vojvodine, savladavši u finalu ekipu „Jugovića“ iz Kaća, rezultatom 24:22. 

Vreme:

I danas pretežno vedro i hladno. Temperatura u Kikindi do 2 stepena. 

Bioprognoza: 

Očekuje se relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih osoba. Izvesna opreznost se savetuje srčanim bolesnicima, a u predelima sa maglom i astmatičarima. Kod meteoropata su mogući promenlјivo raspoloženje i glavobolјa.

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!