Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 21. jul

Danas je sreda, 21. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 40 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 25 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 15 građana. 

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su tri bebe (jedna devojčica i dva dečaka)

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda, u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga, registrovane tri saobraćajne nezgode. U pomenutiom nezgodama jedno lice je lakše povređeno.

Suzbijanje komaraca:

Gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj obaveštava javnost da će u četvrtak, 22. jula, u periodu između 18 i 21 sat biti izvršen tretman suzbijanja odraslih formi komaraca, hemijskim putem iz vazduha, na teritoriji Kikinde i okolnih naseljenih mesta. Preparat koji će biti korišćen toksičan je za pčele. Ukoliko meteorloški uslovi ne dozvole izvršenje tretmana u četvrtak, on će biti odložen za petak, 23. jul. Takođe u četvrtak biće izvršen i tretman suzbijanja larvi komaraca na kanalima i barama, kao i tretman odraslih formi u podrumima stambenih i drugih objekata. Preparati koji će biti korišćeni u ovim tretmanima nisu toskični za pčele. 

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Poštanske štedionice danas biti isplaćena redovna novčana naknada za jun mesec nezaposlenim licima, a u četvrtak, 22. jula biće isplaćena privremena novčana naknada. 

Na osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalna služba za zapošljavanje poziva nezaposlena lica da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Obuke će biti realizovane onlajn, a učešće nezaposlenih lica sa evidencije NSZ, koja se prijave za ovaj vid stručnog usavršavanja, je potpuno besplatno. Jedini uslov za pohađanje obuka je poznavanje engleskog jezika, a prijavljivanje kandidata će se obavljati preko internet sajta: gsi.algoritam.org. Rok za prijavljivanje nezaposlenih lica je 18. avgust, dok je početak programa planiran za 1. septembar 2021. godine.

Javni poziv za učešće u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji našeg grada:

Lokalna samouprava raspisala je Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Kikinde. Poziv je otvoren do 23. jula. Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog konkursa. Javni poziv za fizička lica biće raspisan početkom ili sredinom avgusta. Sve detaljnije informacije mogu se dobiti na zvaničnoj internet prezentaciji grada Kikinde. 

Konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom:

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je javni konkurs za dobijanje bespovratnih sredstava, u maksimalnom iznosu od 1,2 miliona dinara, za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Pravo da konkurišu imaju državljani Srbije, sa prebivalištem na teritoriji naše zemlje, mlađi od 45 godina i koji nemaju nekretninu u svom vlasništvu. Zainteresovana lica za kupovinu seoske kuće sa okućnicom treba da nađu objekat, dogovore se sa prodavcem oko uslova i cene i da se nakon toga obrate Gradskoj upravi. Sve informacije mogu se dobiti u IV Mesnoj zajednici ili putem telefona 321 374. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u kikindskoj Biblioteci u petak, 23. jula biće dansko ostvarenje „Još jedna tura“, ovogodišnji dobitnik Oskara za najbolji strani film. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Promocija knjige:

Zbirka priča Milene Živkov „Pokušaj života“ biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ u četvrtak, 22. jula. Početak promocije zakazan je za 20 sati. Osim autorke, o knjizi će govoriti recenzenti: Mladen Đuričić i Viktor Škorić. 

Sport:

Noćni turnir u malom fudbalu u Iđošu počinje u subotu, 31. jula, kotizacija po ekipi je 7 hiljada dinara, a prijavljivanje traje do 30. jula, kada će biti obavljen i žreb. Takmičenje se organizuje pod pokroviteljstvom Mesne zajednice Iđoš i lokalne samouprave, a ekipu koja osvoji prvo mesto očekuje nagrada od čak 160 hiljada dinara. Drugoplasirana ekipa dobija 50 000, a treća 30 000 dinara. Sve informacije se mogu dobiti na: 064 317 84 43

Uprava OFK “Kikinde“ obaveštava sve navijače, ljubitelje fudbala, prijatelje kluba i ostale zainteresovane da je počela prodaja sezonskih karata za takmičarsku sezonu 2021/22. Kikindski klub se od ove sezone takmiči u Srpskoj ligi – Vojvodina, koja je treći stepen fudbalskog takmičenja u Srbiji. Sezonske karte važe za sve prvenstvene utakmice koje se igraju na stadionu OFK “Kikinda“ i koštaju 2.500 dinara. Sezonske karte važiće i za utakmice KUP-a, dok će cena pojedinačnih ulaznica iznositi 200 dinara. Sve informacije za kupovinu sezonskih karata mogu da se dobiju na brojeve telefona: 064/99-75-175 i 064/27-92-822.

Vreme:

Danas pretežno sunčano i umereno toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 27 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama. Glavobolјa i nesanica su očekivane meteoropatske reakcije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!