Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 21. januar

Danas je četvrtak, 21. januar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta. Na poziv pacijenata bilo je 15 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo10 građana. 

Radosne veseti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet su došle dve bebe, dečak i devojčica. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog okruga, registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Senti, u kojoj je pričinejna materijalna šteta. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 9:30 do 12:30 bez struje će ostati potrošači u Banatskom Velikom Selu, od centra prema Nakovu. 

Epidemiološka situacija i dalje nestabilna:

Prema jučerašnjim podacima u Kikindi je aktivno 430 slučajeva koronavirusa. Do 19. januara od početka epidemije u našem gradu je obolelo 3 190 građana. 

Kontrolni pregledi se obavljaju u ambulanti u Mirkonaselju, od 7 do 20 časova, a broj telefona je 316-218. Druga zdravstvena ambulanta, kod Tehničke škole, ponovo prima i pacijente koji nemaju simptome koronavirusa. U dvorištu ove ambulante, kao i do sada, na prvi pregled mogu da se jave građani koji sumnjaju da su oboleli od koronavirusa. Radno vreme i ove ambulante je od 7 do 20 sati, a telefon je: 316-204. Ambulanta u Svetosavskoj ulici broj 53 biće dežurna vikendom. 

Otvoren punkt za vakcinaciju:

Punkt za vakcinaciju protiv koronavirusa otvoren je juče u Domu penzionera u našem gradu. Prvog dana masovne imunizacije vakcinisano je 189 starijih Kikinđana. Prijave za vakcinaciju još uvek traju, a nadležni su pozvali građane da se odazovu u što većem broju. 

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Poštanske štedionice danas izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za decembar mesec. Privremena novčana naknada za decembar licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosovo biće isplaćena u petak, 22. januara. 

Apel Lovačkog udruženja:

Iz Lovačkog udruženja „Kikinda“ apeluju na sve vozače koji se kreću van naseljenog mesta da obrate posebnu pažnju na divljač na putu i pored puta.

Upis prvaka:

Roditelji i drugi zakonski zastupnici će do 15. februara moći da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete. Na ovaj način, škole će evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu. U prvi razred osnovne škole za školsku 2021/2022. godinu upisuju se deca koja su rođena u periodu od 1. marta 2014. godine do kraja februara 2015. godine.

Poziv punoletnim licima za uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2003. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1991. do 2002. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova, do 28. februara, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. 

Sport:

U utakmici 5. kola Prve vojvođanske lige grupa „Jug“ Odbojkaški klub „Kikinda“ savladao je „Hercegovinu“, maksimalnim rezultatom u setovima, 3:0.

Rukometaši Kikinde Grindeks sutra u hali SC „Jezero“ dočekuju novosadsku Vojvodinu. Kikinđane 27. januara očekuje utakmica sa subotičkim „Spartakom“, a 31. sa „Proleterom“ iz Zrenjanina. 

Vreme:

Promenjivo oblačno, sa sunčanim intervalima. Najviša temperatura biće 11 stepeni. 

Bioprognoza: 

Povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim i nervno labilnim bolesnicima. Pažnja se preporučuje u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!