Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 19. novembar

Danas je petak, 19. novembar

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi rođene su četiri bebe ( četiri devojčice).

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 21 put. Na poziv pacijenata bilo je 15 intervencija, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 6 građana.

Epidemiološka situacija:

Prema poslednjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivan je 521 slučaj koronavirusa. 

Obeležavanje godišnjice oslobođenja Velike Kikinde u Prvom svetskom ratu:

Savez potomaka ratnika od 1912. do 1920. godine, Srpski ratni veterani Kikinde i lokalna samouprava obeležiće sutra, 20. novembra 103 godine kako je ulaskom Gvozdenog puka “Knjaz Mihajlo“, na čelu sa brigadirom Dragutinom Ristićem, Velika Kikinda oslobođena u Prvom svetskom ratu. Tim povodom, biće položeni venci na spomen kosturnicu na Železničkom groblju i kod spomen ploče Dragutinu Ristiću u holu Gradske kuće. Sa početkom u 18 sati u velikoj sali Kulturnog centra biće održano predavanje „Velika Kikinda u Velikom ratu“. Predavači će biti: Darko Zarić, kustos – istoričar Narodni muzej Toplice Prokuplje, Zoran Кolundžija, Izdavačka kuća Prometej Novi Sad, Slobodan Sivčev, istoričar iz Kikinde.

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Džez i bluz festival:

Međunarodni Jazz & Blues festival, koji organizuje Udruženje „FanTon music“, biće održan 20. put u našem gradu večeras i subotu u Narodnom pozorištu. Muzički program obe večeri počinje u 19 časova. Karte se mogu kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta. Cena ulaznice za jedno veče je 300 dinara, a za obe večeri iznosi 400 dinara. 

Humanitarno muzičko veče za Arsena:

Humanitarno muzičko veče za Arsena Tanackova biće organizovano u nedelju, 21. novembra u Narodnom pozorištu, sa početkom u 20 sati. Nastupiće bend „Dve đitare“ i gosti iz Zrenjanina, sastav „Uroš i nejaki“. Biće postavljene kutije u koje će sugrađani moći da stave dobrovoljni prilog za Arsenovo lečenje. 

Dečje pozorište „Lane“:

U nedelju, 21. novembra na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ biće izvedena predstava „Koza Roza“. Početak je u 17 časova. 

Kulturni centar:

U ponedeljak, 22. novembra u velikoj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 sati biće održan koncert, na kojem će nastupiti: Slaven Balać (klarinet), Sergej Skeledžija (violina), Nera Skeledžija (klavir) i kao gost Hana Skeledžija (violina). 

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ večeras od 19 sati i 30 minuta igraju u Beogradu protiv ekipe „Sinđelića“ utakmicu 9. kola Super B ige. 

U poslednjem kolu jesenjeg dela prevnstva u Srpskoj ligi Vojvodina, OFK Kikinda u subotu u Zrenjaninu igra protiv „Radničkog“. U Vojvođanskoj ligi Istok, u subotu, 20. novembra „Kozara“ u Banatskom Velikom Selu igra protiv „Jedinstva“ iz Vlajkovca, dok će u nedelju kozaračka „Sloboda“ u Idvoru igrati protiv „Poleta“, a „Crvena zvezda“ u Ruskom Selu protiv „Omladinca FAM“ iz Botoša. 

Vreme:

Oblačno sa temperaturom do 10 stepeni. Za vikend promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima i malo toplije. Temperatura u Kikindi u subotu i nedelju biće do 13 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim problemima mogu osetiti izvesne tegobe. Promenlјivo raspoloženje i poremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!