INFO GRAD KIKINDA, 17. septembar

Danas je petak, 17. septembar

 

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 31 put. Na poziv pacijenata obavljeno je 19 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 12 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođene dve bebe (dečak i devojčica).

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima PU Kikinda u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda sa pričuinjenom materijalnom štetom.

Epidemiološka situacija:

U našem gradu beleži se porast broja pregleda u kovid ambulantama, kao i broja novoobolelih od koronavirusa. U Opštoj bolnici hospitalizovan je 21 pacijent, među kojima je i beba od godinu dana. Kovid ambulante u Svetosavskoj 53 i u Mikronaselju rade od 7 do 22 sata, a vikendom će u istom terminu biti dežurna ambulanta u Drugoj zdravstvenoj stanici. Vakcinalni punkt u Udruženju penzionera otvoren je od 8 do 18 sati. 

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada u Kikindi, od danas do ponedeljka, 20. septembra kontejneri će se nalaziti u Ulici Braće Bogaroški, od Oslobođenja do Save Tekelije, u ponedeljak i utorak šest kontejnera biće postavljeno u Ulici Cara Dušana, od Oslobođenja do Save Tekelije, a u utorak i sredu 4 kontejnera biće u Ulici Pere Segedinca, a po jedan u Koste Krnića i Milana Petrovića (na sredini ulice). 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u danas od 8:30 do 9:30 struju neće imati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Čanadska, od Đure Jakšića do Braće Bogaroški, i Braće Bogaroški, od Čanadske do broja 58, od 10:30 do 11:30 parna strana Ulice Sterije Popovića, od broja 150 do 180, a od 12:30 do 13:30, takođe u petak, Ivana Milutinovića, od Braće Bogaroški do Svetozara Miletića, i Đure Jakšića, od Ivana Milutinovića do Oslobođenja.

U ponedeljak, od 12:30 do 13:30 bez struje će ostati potrošači u Ruskom Selu, u Ulici Mladena Stojanovića, od broja 66 do kraja ulice. 

Izađi mi na teglu:

Gatsronomsko takmičenje „Izađi mi na teglu“ biće održano danas na Gradskom trgu, sa početkom u 11 časova. Koja je ekipa je skuvala najbolji ajvar biće poznato oko 18 časova. 

CLP „Tera“:

Izložba slika i skulptura Milutina Mićića pod nazivom „Ratnici, veštice, vampiri i ostale ale i karakondžule“ biće otvorena u Galeriji Tera u večeras u 19 časova. Narednog dana, u subotu, 18. septembra, u salonu Muzeja Tera, biće otvorena izložba skulptura i postera akademske umetnice Magdalene Miočinović Andrić iz Beograda. Početak je zakazan za 14 časova. 

Mamutfest:

Mamutfest, tradicionalna manifestacija za decu i celu porodicu biće održana u subotu, 18. septembra u Narodnom muzeju u našem gradu. Posetioci će imati priliku da pogledaju više zanimljivih izložbi i da učestvuju u desetak edukativnih, kreativnih i interaktivnih radionica. Početak programa je u 10 sati.

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 19. septembra, u terminima od 17 i 19 sati, biće izvedena predstava „Zdravko Prljavko“. 

Trka za srećnije detinjstvo:

Tradicionalna humanitarno – rekreativna manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo“ biće održana u subotu, 18. septembra sa početkom u 9:30. Događaj organizuje Crveni krst Kikinda, uz pokroviteljstvo lokalne samouprave. Zbog održavanja trke, saobraćaj će biti zaustavljen od 7 do 13 sati u Svetosavskoj ulici, od raskrsnice ulica Vuka Karadžića i Đoke Radaka do raskrsnice ulica Mihajla Pupina i Moravske. 

Sport:

Odbojkaši “Kikinde“ u subotu, 18. septembra, od 15 sati u hali Sportskog centra “Jezero“, igraće utakmicu polufinala Kupa Srbije na teritoriji Vojvodine protiv OK „Novi Sad“. 

U utakmicama 6. kola Vojvođanske lige Istok, „Kozara“ će u subotu u Velikom Selu igrati protiv „Vojvodine 1928“ iz Perleza, kozaračka „Sloboda“ takođe sutra igra u Beloj Crkvi protiv FK „BAK“, dok će ruskoselska Crvena zvezda u nedelju dočekati „Proleter“ iz Banatskog Karlovca. U Sprskoj ligi Vojvodina, OFK Kikinda u nedelju putuje u Sakule, gde će igrati protiv „Borca“. Sve utakmice počinju u 16 sati. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa povremenom kišom. Temperatura do 26 stepeni. 

Bioprognoza: 

Nepovolјna biometeorološka situacija će izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Bolovi u mišićima, nervoza i poremećaji sna su očekivane meteoropatske reakcije. Pojačana koncentracija je neophodna svim učesnicima u saobraćaju.

error: Content is protected !!