INFO GRAD KIKINDA, 16. avgust

Danas je utorak, 16. avgust

Crveni krst:

Na jučerašnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi prikupljene su 42 jedinice dragocene tečnosti. Narednog meseca u crvenom krstu biće organizovane tri redovne akcije: 1, 12. i 29. septembra. 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, u četvrtak, 18. avgusta od 8 do 10 sati bez struje će ostati stanovnici Banatske ulice u Kikindi, od početka do sredine ulice, kao i na Putu za pristanište, takođe od početka do sredine ulice. 

Kulturni centar:

Omladinski duvački orkestar Srbije nastupiće u četvrtak, 18. avgusta na platou ispred Gradske kuće. Početak je u 20 sati. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa večeras će u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ biti prikazan animirani film „Kućni patuljci“. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Kikindsko leto:

U okviru manifestacije „Kikindsko leto“ u petak, 19. avgusta sa početkom u 21 sat na otvorenim bazenima SC „Jezero“ biće održano veče muzike devedesetih godina. 

Dani sela u Iđošu:

U okviru obeležavanja Dana sela u Iđošu, u sredu, 17. avgusta Udruženje penzionera „Treće doba“ sa početkom u 9 sati organizovaće maniefstaciju „Riblja čorba i gibančice“, a u subotu, 20. avgusta KUD „Milivoj Omorac“ organizovaće tradicionalnu priredbu „Hajdemo na bubalice“. 

Sport:

Đorđe Mišković, član Streličarskog kluba „Apolo“ osvojio je bronzanu medalju na turniru u Beogradu, koji je organizovao SK „Košutnjak“. Mišković je u kadetskoj konkurenicji u stilu olimpijski luk osvojio treće mesto.

Vreme:

Pretežno sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 33 stepena. 

Bioprognoza: 

Na severu zemlјe očekuje se povolјna biometeorološka situacija. U ostalim krajevima izvesne tegobe su moguće kod astmatičara i kardiovaskularnih bolesnika. Moguća je razdražlјivost, pospanost i glavobolјa.

error: Content is protected !!