Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. januar

Danas je četvrtak, 13. januar


Hitna služba:

Urgnente ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta. Na poziv pacijenata bilo je 18 intervencija, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 12 građana. 

Epidemiološka situacija:

Epidemiološka situacija u našem gradu se pogoršava. Trenutno je u našem gradu aktivan 231 slučaj koronavirusa, a za 24 sata registrovana su 63 novoobolela. Radno vreme vakcinalnog punkta je  skraćeno, od 9 do 16 sati. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava zainteresovane članove da mogu da rezervišu ogrevno drvo za narednu zimu. Za one koji to urade do kraja februara cena će biti zagarantovana, neće se menjati, a iznos će se plaćati na deset mesečnih rata, obustavom sa penzije. Radno vreme Udruženja je ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, a telefon za sve informacije je: 421 442. 

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da danas isplatiti posebnu novčanu naknadu za mesec decembar 2021. godine, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka.

Plivanje za časni krst:

Prijava učesnika za plivanje za bogojavljenski krst, koje će biti organizovano 19. januara na Starom jezeru, traje do 17. januara. Učesnici moraju imati potvrdu od izabranog lekara ili lekara sportske medicine. Zainteresovani mogu da se prijave putem telefona: 063/ 384 792, kontakt osoba je Stojan Bogosavljev. Plivanje za časni krst i ove godine biće organizovano i na jezeru Strelište u Novim Kozarcima, a zainteresovani mogu da se prijave na: 064 446 37 31. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Narodni muzej:

U okviru „Raspusta u Muzeju“, a u sklopu ciklusa radionica „Umetnički vodič kroz Muzej“, ostala je još jedna, koja će biti održana u petak. Ovaj program nammenjen je deci od 8 do 12 godina besplatan je, ali je prijava neophodna na: 061 401 29 81.

Vreme:

Pretežno vedro i hladno sa temperaturom do minus 1 stepen. 

Bioprognoza: 

Usled očekivanih biometeoroloških prilika osobe sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom mogu osetiti pojačane tegobe. Pospanost i glavobolјa su moguće kod meteoropata.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!