AMI Vas Pita

Valentina Mickovski u emisiji „Ami vas pita“

Nova Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje i kulturu je Valentina Mickovski, rođena Kikinđanka, koja je na univerzitetu u Australiji stekla diplome iz oblasti razvoja karijere, biznisa i umetnosti. Nakon dve decenije boravka u inostarnstvu, Mickovski se vratila u svoj rodni igrad:

Više od 18 godina živela sam u Melburnu, gde sam diplomirala u oblasti biznisa i umetnosti. Tokom studija specijalnost mi je bilo internacionalno poslovanje, što mi je mnogo pomoglo u angažovanjima na fakultetima i projektima vezanim za obrazovanje. Takođe, veliki sam ljubitelj kulture i umetnosti, a odabrala sam da učim japansku istoriju, tradiciju i jezik. 

Naša sagovornica ističe da je veliko i značajno iskustvo stekla zahvaljujući dugogodišnjem boravku u Australiji, i da to znanje i kvalifikacije koje ima želi da primeni u našem gradu i na novom radnom mestu:

Radeći na različitim fakultetima stekla sam bogato iskustvo, a i dalje sarađujem sa tamošnjim univerzitetom. Dok sam studirala radila sam i kao koordinator stručne prakse sa studentima, koje sam spajala sa privrednicima. Tada sam shvatila koliko je važno pomoći učenicima i studentima da steknu sposobnosti i veštine koje su u skladu sa zahtevima privrede. Moramo pomoći mladima i usmeravati ih, prateći poslovnu klimu, da bismo na taj način pospešili njihovu zapošljivost. 

Novoimenovana većnica za kulturu i obrazovanje ističe na teritoriji našeg grada ima zaista mnogo kvalitetnih sadržaja i kulturnih dešavanja, i da će zajedno sa ustanovama sa kojima sarađuje raditi na promociji svih manifestacija i događaja iz oblasti u kojoj je nadležna:

Kulturno-umetnička društva su u proteklom periodu organizovala novogodišnje i božićne koncerte. Zaista sam oduševljena koliko oni truda i energije ulažu u sve to, sa ciljem da održe tradiciju ovih prostora, ali i preneli sve to na mlade. Grad će uvek podržati ova udruženja u njihovom radu i nastojanju da očuvaju tardiciju. Otvoreni su konkursi za udruženja građana, tako da bih ih ovom prilikom ohrabrila da apliciraju. Ukoliko nisu to nikad radili i ne znaju kako, mi ćemo im izaći u susret. 

Pratite nas FB