AMI Vas Pita

Hala SC „Jezero“ ima nov izgled, u radove uloženo 3 miliona dinara

Nakon više od četrdeset godina, dotrajala lamperija, koja nije zadovoljavala ni protivpožarne uslove, uklonjena je u hali Sportskog centra „Jezero“, nakon čega su zidovi omalterisani i okrečeni u narandžastu boju. Isti posao urađen je i u hodnicima, gde je takođe bila lamperija, priča za naš radio Dejan Pudar, direktor Sportskog centra „Jezero“:

Dotrajala drvena zidna obloga predstavljala je veliki problem. Lamperija je skinuta, zidovi su poptuno rekonstruisani, omalterisani i ofarbani fasadnom farbom, koja je laka za održavanje. Osim toga, zamenjene su i lajsne oko parketa od punog drveta. Rađeni su i zidovi u holu, kod svlačionica, skinuta je lamperija i zamenjena svetlijim bojama, koje i otvaraju i doprinose higijeni – kaže Pudar i dodaje da se renovira i teretana Sportskog centra „Jezero“, od poda do plafona, a osim građevinskih radova i podnih obologa, kupljena je i potpuno nova oprema:

Možemo slobodono reći da će naša teretana u Sportskom centru „Jezero“ biti najmodernija i najbolje opremljena u gradu i biće ponos naše ustanove. Na radove su utrošena sredstva u iznosu od 3 miliona dinara, koja su izdvojena iz gradskog budžeta. Zahvalio bih celom timu iz Gradske uprave, posebno gradonačelniku Lukaču, koji je, na našu inciijativu, oberučke prihvatio ulaganja u SC „Jezero“. 

Nakon što je sportska dvorana dobila nov sjaj, u hali je odigrana rukometna utakmica Kupa Srbije, a održani su i turniri u mini odbojci i streličartsvu koji su okupili veliki broj gostiju iz drugih gradova, a reakcije su, kaže naš sagovornik odlične:

Mislim da smo na dobrom putu, kada je u pitanju renoviranje i uvođenje nekih novih sistema, koji su neophodni u objektu. Zapanjujuć je podatak da je prošle godine, prvi put od nastanka Sportskog centra „Jezero“, od 1979. godine, ušla bazenska pumpa. Ona danas štedi 100 000 dinara mesečno struje, jer je u pitanju mnogo novija tehnologija i bolja pumpa, koja pravi veliku uštedu električne energije. U toku je tender za rasvetu u sportskoj dvorani, što će takođe biti finansirano iz gradskog budžeta. Završava se i sistem grejenja i hlađenja u samoj dvorani, tako da će ugođaj, kako za sportiste tako i za publiku, biti kao i u svim dvoranama u Evropi i celom svetu. 

Početkom prošle godine renovirani su i zatvoreni bazeni SC „Jezero“, a tada je promenjeno i radno vreme za građanstvo:

Već godinu dana, radno vreme je radnim danima od 7 do 21 sat, s tim što kada, u kasnim poslepodnevnim satima, počnu treninzi, postoje samo staze za plivače rekreativce. Vikendom je bazen otvoren od 10 do 18 časova. Pozvao bih sugrađane da dođu na bazene, voda je topla, vazduh je prijatan i topao, tako da su svi više nego dobrodošli – poručio je Pudar.

Pratite nas FB