Zabava

Sve što treba da znate o prijateljima?

Prijateljstvo je pozitivan odnos između dvoje ili više ljudi, koji osećaju međusobnu simpatiju i poverenje. Osobe u prijateljskom odnosu se nazivaju „prijatelj“ ili „prijateljica“. Pojam se uobičajeno odnosi na osobe koje nisu u porodičnoj vezi. Pročitajte koje vrste prijateljstva postoje.

Prijatelji u dobru

Prva vrsta su prijatelji u dobru (ima ih najviše) dobro dodju uz ručak i večeru, obavezno su tu kad se jede i pije, a teško ih je naći kada su ti zaista potrebni. Dobri su glumci, i dugi niz godina se mogu pretvarati da vas iskreno vole i poštuju. Ne vole probleme i sve dok vam dobro ide sedeće za vašim stolom.

Onlajn prijatelji

Druga vrsta prijatelja posebno je skoncentrisana na društvenim mrežama (Facebook, Twiter). Uvek su tu da ti lakuju fotke i statuse a obavezno ti prvi čestitaju rodjendan. Posebno su poželjni oni koji komentarišu slike sledećim rečima “lepi ste”. Totalno su neupotrebljivi, što ono narod kaže “beskoristan kao prijatelj sa facebook-a”.

Prijatelji sa posla

Prijateljstvo na poslu može biti značajno ali je vrlo nepouzdano i sklono urušavanju. Ova kategorija neodoljivo podseća na vrstu “prijatelji u dobru” sa sve pripadajućim osobinama. Što se ručkova i kafane tiče, tu su nanadmašni, idu dobro uz domaću kobasicu i kiseli kupus. Na prvi znak nevolje skloni su da poture tvoja ledja, zarad svog dupeta. Fenomenalni glumci i gotovo ih je nemoguće razotkriti dok ne osetiš dobro poznati osećaj probadanja u ledjima.

Pravi prijatelji

Koliko god bila retka prava ljubav još je ređe pravo iskreno prijateljstvo. U životu je u stvari najteže naći pravog prijatelja, onog ko će uvek biti uz tebe kad ti ustreba. Ko te neće izdati, prodati, zavaditi te, zavideti ti, ogovarati te a ko će te uvek zaštititi, uvek ti pomoći i posavetovati. Kada takvog nadješ čuvaj ga, čuvaj prijateljstvo kao zenicu oka. Jer prvo i osnovno je ako želiš da imaš prijatelja i sam moraš biti prijatelj.