Zabava

Modeli kupaćih kostima za muškarce – kad se slože moda i udobnost

Trendovi kupaćih kostima su svake godine sve raznorodniji, a ženama se često stavlja na teret da u moru printova, karnera, oblika i dezena biraju i kroj kupaćeg koji bi idealno stajao njihovoj figuri – sa muškarcima je situacija posve drugačija. Kada su u pitanju muški kupaći kostimi, većina muškaraca se neće previše truditi oko sužavanja izbora zbog šare ili položaja džepova. Kod njih su stvari jednostavnije – ovaj mi se dopada, ali ovaj ne.

Međutim, kako ćete verovatno na plaži provesti zavidan broj sati, potrebno je prilagoditi model kupaćeg kostima ne samo obliku donjeg dela tela, potencijalnom višku kilograma, već pre svega obratite pažnju na to da li je model udoban, da li steže ili spada.

Iz tog razloga, rešili smo da vam pomognemo u informisanju o vrstama kupaćih kostima namenjenim muškarcima, kako biste brže i lakše doneli odluku o komadu koji ćete naredno leto spakovati u kofer.

Muški šorts za kupanje – najkomotniji muški kupaći

Modeli kupaćih kostima za muškarce u formi šortsa su već decenijama najpopularniji izbor među muškarcima na plaži. Muški šorts za kupanje je često sasvim jednostavog kroja, svedenih boja i dizajniran tako da bude lagan i udoban, kako tokom plivanja i odmaranja, tako i prilikom sportskih aktivnosti na plaži.

Muški kupaći u obliku šortsa je obično izbor leženih muškaraca, koji ne vole da ih garderoba steže, sputava ili se dugo suši nakon izlaska iz vode. Muški šorts za kupanje se može nositi i preko manjih kupaćih kostima, a sjajni su i za nošenje van plaže, kada uz neki zanimljiv print ili finiji materijal možete izgledati veoma privlačno.

Međutim, vodite računa o odabiru boje u kojoj je muški šorts za kupanje jer, muški kupaći u jarkim bojama poput koralno crvene, roze ili narandžaste boje će samo pogoršati vaš izgled ukoliko ste izgoreli na suncu, dok će neutralna teget nijansa ublažiti vizuelni efekat crvenila.

Muške kupaće bokserice – izgledajte kao Bond na plaži

Moderan i popularan komad muškog donjeg veša je morao da pređe na kategoriju kao što su muški kupaći. Muške bokserice za kupanje su stoga klasičnog kroja, često sa lastičnim pojasom kroz koji je provučen uškur za vezivanje. – slično kao na šortsu.

Ovakav stil kupaćeg za muškarce popularizovao je čuveni britanski maneken Dejvid Gandi, a sa modne piste na filmsko platno preneo i agent 007. Bondovski stil kraćih kupaćih kostima svedenih krojeva namenjen je samouverenim muškarcima atletske građe, a zbog svog fleksibilnog pojasa i “pepito” printa odličan su izbor za morske avanture.

Muški kupaći slip – “spido” za hrabre i sportiste

Muški kupaći slip, jednako kao i gorepomenute bokserice, predstvaljaju vrlo čest izbor muškaraca koji se dobro osećaju u svom telu i ne oklevaju da to pokažu i na plaži ili bazenu.

Muške kupaće gaće slip kroja – obično nalik onima koje nose vaterpolisti i plivači – leti se stidljivo šunjaju plažom i najčešće se prikazuju samo tokom boravka u vodi, da bi se nakon plivanja prekrile šortsem – naravno, ukoliko se ne radi o dečacima.

Zašto “spido” model kupaćeg za muškarce bije glas omraženog?

Spido muški kupaći je postao čest prizor iako niste plivač, i čini se da ga koriste baš oni koji nemaju figuru sportiste ili plivača, pa ga je ovakva slika lagano skrajnula sa trona najudobnijeg u vodi i poželjnog na vrućini.

Muškarci koji se bave ovim vodenim sportoviima tvrde da im ovaj tip kupaćeg kostima omogućava bolje performanse i osećaj kao da su goli, da su u potpuno sjedinjeni sa vodom.

Kao što je damama potrebno samopuzdanje za odabir nekog kupaćeg, tako je i muškarcima potrebna određena doza samouverenosti kako bi se “uvukli” u spido.

Da se ne lažemo – situacija je sledeća:

Ukoliko kuburite sa kojim kilogramom i ne posećujete teretanu – trebalo bi uski “spido” ostaviti na dnu fijoke jer se useca, preliva i osim što izgleda neugledno – neće vam ni pružiti ugođaj iodmor.

Najbolje će proći sa spidom momci koji imaju uzan struk i ne previše široke butine. Uvek je bolje rešenje kupaći koji je malo širi, ukoliko baš ne želite šorts. Neće istaći ono što ne želite i mirna vam je glava.

Istina – od tuđeg mišljenja se ne živi, tako da za svoje predstojeće ludorije na moru i plažama, svakako odaberite muški kupaći koji se Vama dopada i u kom se osećate udobno i pokretno. Ako imaš telo – slobodno ga osunčaj i pokaži, ali ako nemaš u planu sunčanje i eksponaciju – zavali se u opuštenom šortsu, ali uvek budi ono što jesi – to će biti tvoj glavni adut.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!