Zabava

Evo kako da jaje ne pukne

Vaskrs je najradosniji hrišćanski praznik, kojem se najviše raduju deca koja uživaju u oslikavanju i farbanju jaja.

Stručnjaci kažu da su idealna jaja za kuvanje stara između 7 i 10 dana i najlakše ih je oguliti. Sigurno ste primetili kako neka jaja ogulite bez problema, a druga, iako su bila u istoj kutiji, vam zadaju toliko muke.

Da bi izbegli takva neprijatna iznenađenja, dok se kuvaju u vodu dodajte kašiku soda bikarbone.
Soda bikarbona će povećati vlažnost i kasnije ćete ih oguliti bez ikakvih problema.

Kuvajte jaja u slanoj vodi. Posolite vodu u kojoj kuvate jaja. Na dva-tri litra vode stavite dve kašike soli. Ako neko jaje i pukne, belance neće curiti, već će se brzo zgrušati. Takvim jajem ne možete da se kucate, nije ni za poklon, ali će ipak lepo izgledati.