STK “Čarnojević“ u Ruskom Selu stabilan član Prve lige Srbije: Nikola Lukač i Dragan Pecarski prisustvovali treningu

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač i član Gradskog veća za sport i omladinu, Dragan Pecarski, prisustvovali su treningu Stonoteniskog kluba “Čarnojević“ u Ruskom Selu. Oni su imali priliku da se upoznaju sa članovima, da vide u kakvim uslovima treniraju i uverili zašto je ovo jedan od najuspešnijih klubova u našoj sredini, koji, iako iz male sredine, postiže veoma dobre rezultate protiv znatno kvalitetnijih protivnika u Prvoj ligi Srbije u kojoj trenutno nastupaju:

-Na Sportskim igrama mladih u Sarajevu, članica kluba, Bjanka Berta, osvojila je sjajno drugo mesto što je zaista velikih uspeh imajući u vidu broj takmičara. Naš klub postoji od 2007. godine, okuplja dvadesetak igrača koji su uglavnom mlađih uzrasnih kategorija, a imamo i starije koji su trenutno na studijama i treniraju u gradovima u kojim se nalaze. Ponosimo se time što nam je cela ekipa iz sela, nemamo nikoga sa strane, a uspeli smo da se plasiramo prošle sezone u Prvu ligu Srbije i uspeli smo tu da opstanemo. Možemo da se pohvalimo i da pomenuta Bjanka Berta nastupa i za reprezentaciju Srbije u kadetskoj konkurenciji – istakao je Igor Radić, predsednik STK “Čarnojević“ u Ruskom Selu.

Ruskoselci zaista mogu da se pohvale uslovima u kojim treniraju. Vremenom su uspeli da nabave novu opremu, kupljeni su novi stolovi, kao i novog robota za ispaljivanje loptica, kako bi se storili svi uslovi za Prvu ligu:

-Zaista mi je drago što na području našeg grada postoji ovako uspešan i dobro organizovan klub, pravi dragulj koji u maloj sredini okuplja veliki broj dece i pravi sjajne rezultate i to u Prvoj ligi Srbije. Prošle godine su ušli u Prvu ligu, retko ko je verovao da će uspeti da opstanu jer su veoma mladi, ali su uspeli. Našu podršku će imati maksimalnu. Video sam mnoge klubove u Vojvodini, ali ovakve uslove retko ko ima i to mi je jako drago – rekao je član Gradskog veća za sport i omladinu, Dragan Pecarski.

Planovi za ovu sezonu u ruskosleskom klubu su da bud u sredini prvenstvene tabele, da budu što bolji, da upišu veliki broj dece i da, kako kažu, stvore još nekog prvaka.

error: Content is protected !!