SREBRNA MEDALJA ZA ODBOJKAŠICE IZ OŠ „ŽARKO ZRENJANIN“

Odbojkaški tim ove škole, učenice sedmog i osmog razreda, osvojile su drugo mesto na državnom takmičenju u odbojci koje je održano u Karatašu.
Na takmičenju je učestvovalo ukupno 380 ekipa iz cele Srbije, a takmičenja su održavana u Karatašu i Kladovu. Naše odbojkašice uspele su da prođu opštinsko, okružno i međuokružna takmičenja i da se izbore za republičko. Do finalnog turnira je došlo osam ekipa. Jedino su od njih bile bolje lajkovčanke iz OŠ „Mile Dubljević“.
Tim odbojkašica iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ sastavljen je od učenica koje su inače članice dva kikindska odbojkaška kluba, OK Ki0230 i  OK Kikinda. Neobično je da se u jednoj školi nađu sve kvalitetne odbojkašice, tako da rezultat nije mogao da izostane.
Ovo je najveći rezultat uopšte u ekipnom sportu u poslednjih 20 godina. Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde, svečano je primio mlade odbojkašice i čestitao im na vanrednom rezultatu. „Ovo su najlepše stvari koje se dešavaju u našem gradu“ – istakao je gradonačelnik i poželeo mladim odbojkašicama da nastave da grade vrhunske rezultate.
error: Content is protected !!