Sedeća odbojka: ’’Feniksu’’ treće mesto u jesenjem delu

U prethodna dva vikenda OKI „Feniks“ je pretrpeo poraze u prvenstvenim utakmicama Lige Srbije, obe protiv najkvalitetnijih timova Prvenstva i direktnih konkurenata za najviši plasman. Tako je kikindski ’’Feniks’’ zauzeo 3. mesto na kraju jesenjeg dela iza OKI ’’Banja Luka’’ i KSO ’’Smeč’’.

Trener ’’Feniksa’’, Branislav Dragin, kaže da je činjenica da su na obe ove utakmice nastupili u znatno oslabljenim sastavima, bez dva, odnosno bez tri igrača iz postave:

-Time ne pokušavam da umanjim uspehe protivika. Naše igrače su stigle povrede u najnezgodnijem momentu i tako nisu mogli da pomognu ekipi u momentu kada nam najviše trebaju. Scenario je bio vrlo sličan u obe utakmice. Lak i brz poraz u prvom setu i velika borba i tesni porazi u preostala dva. Iako smo prvi put nastupili u takvim postavama i igrali na gostujućem terenu, ohrabruje sjajni pruženi otpor protiv najjačih protivnika koji su igrali kompletni, u najjačim sastavima. Naši rezervni igrači su sjajno odigrali svoje uloge, što ipak nije bilo dovoljno protiv takvih protivnika. U svakom slučaju, ostaje nam da se dobro spremimo i da se revanširamo na proleće. Nadam se da će se svi povređeni igrači dovoljno brzo oporaviti, jer nam već polovinom novembra predstoje i najbitnije utakmice u mađarskom prvenstvu – rekao je Dragin.

error: Content is protected !!