Rukomet: Obe kikindske ekipe ostvarile pobede

Proteklog vikenda rukometaši kluba „Kikinda Grindeks“ ostvarili su treću pobedu zaredom u okviru Super B lige savladavši na domaćem terenu ekipu „Morave“ iz Velike Plane rezultatom 34:30. Kikindske rukometašice ostvarile su prvu pobedu nad „Slogom“ iz Petrovca na Mlavi, u prvestvenom delu Super lige Srbije.

 

Muški rukometni klub „Kikinda Grindeks“ nakon tri odigrana kola Super B lige, sa maksimalnih šest bodova,  nalazi se na prvom mestu tabele. U narednom kolu Kikinđani će gostovati ekipi „Jednistvo“ iz Novog Bečeja.

Rukometašice Kikinde konačno su ostvarile prvu pobedu u prvestvenom delu Super lige Srbije za žene. One su u trećem kolu, kao domaćini, savladale ’’Slogu’’ iz Petrovca na Mlavi rezultatom 37:24 i zabeležile prve bodove u ligi.

Kikinđanke su tokom čitavog meča imale vođstvo i od samog starta preuzele ulogu favorita, što su do kraja utakmice i iskoristile. Na poluvremenu je bilo 17:13 za domaće rukometašice i u drugom delu utakmice, neiskusne i mlade rukometašice ’’Sloge’’ nisu uspele da izdrže tempo koje su diktirale naše igračice. Najbolja u redovima domaćih bila je Ivana Mitrović sa osam postignutih golova, a u listu strelaca upisale su se i Stepanovićeva, Ardala, Ristićeva, Živkova, ali i Kovačevićeva i Žižićeva.

U četvrtom kolu Siper lige Srbije za žene, rukometašice Kikinde putuju na utakmicu protiv ’’Voždovca’’ , koja će se odigrati sledećeg vikenda.

error: Content is protected !!