OK „KI-0230“: Dve takmičarske ekipe zabeležile pobede proteklog vikenda

Prva ekipa Odbojkaškog kluba „KI-0230“ zabeležila je pobedu u okviru Druge vojvođanske lige „Sever“, savladavši „Spartak“ iz Subotice maksimalnim rezultatom 3:0 u setovima.  Pionirska ekipa ovog kluba takođe je ostvarila pobedu u okviru drugog kola Pionirskog prvenstva Vojvodine, nad ekipom „Krajišnika“.

Goran Arnuš, trener prvog tima OK „KI-0230“ kaže da je pobeda u drugom kolu nad ekipom iz Subotice koja je trenutno druga u ovom rangu takmičenja, veoma značajna:

Prošle godine smo ušli u ligu kao neiskusna pionirska ekipa u ovom sastavu i ostvarili visoko drugo mesto. Ove godine, nosioci igre su naše kadetkinje i bitno nam je da odigramo kvalitetno kako bismo zabeležili što bolji rezultat i u predstojećem kadetskom prvenstvu Odbojkaškog saveza Vojvodine. S druge strane, težimo višem rangu takmičenja kako bismo uspeli da oformimo jaku seniorsku ekipu iz sopstvene baze za budućnostrekao je Arnuš.

Kikinđanke se godinama unazad uspešno takmiče u ligi mlađih kategorija i ove godine su kao primaran cilj postavile plasiranje na završni turnir ovih grupa. Za ovu sezonu klub je prijavio dve ekipe mlađih kategorija, a kako je istakla Tamara Radlović, trener pionirske ekipe, konkurencija u ženskoj odbojci je veoma jaka:

-Uspesi ovih devojčica su utoliko veći u takvoj konkurenciji klubova. Neverovatno je koliko mogućnosti za takmičenje imate za sve kategorije u ženskoj odbojci, a naš klub u potpunosti pruža takve mogućnosti našim devojčicama. Bitno je da se i mlađi uzrasti takmiče u okviru zvaničnih takmičenja, a zadovoljstvo u našem klubu je utoliko veće ako su uspešni u svim kategorijama – kaže Radlović

error: Content is protected !!