INFO Servis, Sport

„Narandžasto pleme“ šampion Srbije u fleg fudbalu

Ženski deo ekipe „Mamuti“ postao je šampion Srbije u fleg fudbalu. „Narandžasto pleme“ je učestvovalo u Ligi koja se sastojala od tri turnira, na kojima su igračice kikindskog kluba bile perfektne. 

Nakon prvog turnira, odigranog u Kikindi, „Narandžasto pleme“ je imalo savršen rezultat od 3-0, posle drugog i dalje su držale vrh tabele sa skorom 5-1, da bi na trećem samo utvrdile svoje prvo mesto konačnim rezultatom 7-2. Na ovaj način Narandžasto pleme iz Kikinde došlo je do svoje prve šampionske titule u istoriji kluba.

Za najkorisnijeg igrača Lige izabrana je Jelena Uverić: 

Izuzetno sam ponosna na svoju ekipu i na to šta smo postigle ove sezone. One su jako mlade i tek dve godine igraju zajedno, ali su se pokazale kao odlične saigračice i teške protivnice i samim tim i nagrada nam je došla. Počastvovana sam što sam, kao neko ko je veteran u fudbalu, svoju poslednju sezonu odigrala baš u ovakvom sastavu i što smo uspele da prvi put osvojimo zlato za naš klub – istakla je MVP prvenstva Jelena Uverić, koja se na najbolji mogući način oprostila od fudbala.

Trener Branislav Fekete, zahvalio je svima koji su naivjali za „Narandžasto pleme“, i podržavali ekipu od početka do kraja prvenstva:

Ponosan sam na devojke, kako su odigrale ova tri turnira, mislim da su naporni treninzi doneli ovaj rezultat. Čekali smo na ovu priliku i nagradu za sav trud uložen od strane svake igračice. Ovo je još uvek sport u razvoju, potrebno je još devojčica kako bi se i dalje uspesi nizali. Ovom prilikom bih pozvao sve devojčice uzrasta od 9 godina i starije da se pridruže našem timu. Ovo je pre svega interesantan sport, koji imate priliku da trenirate i igrate u vašem gradu. Pridružite se plemenu da zajedno branimo titulu – poručio je trener Branislav Fekete. 

Šampionski tim čine: Jelena Uverić, Bojana Milošević, Sanja Štetin, Tamara Milošević, Branislava Ludajić, Taša Ziramov, Mina Milosavljev, Jasmina Jerković.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!