Mladi kikindski sportisti otputovali na državno prvenstvo ,,Sportskih igara mladih“

Pobednici gradskog takmičenja ,,Sportske igre mladih“ ostvarili su plasman na republičko prvenstvo u Beogradu, koje će biti održano od 17. do 21. jula. Mladi sportisti su danas otputovali u glavni grad gde će se sa vršnjacima iz cele zemlje boriti za medalje i plasman na međunarodno finale. 

Krajem maja u Kikindi su održane gradske „Sportske igre mladih“ a pobednici ovog takmičenja u različitim sportovima obezbedili su sebi plasman na državno prvenstvo u Beogradu koje će biti održano naredne nedelje.

Osamdeset dva učenika iz Kikinde ostvarilo je mogućnost da predstavlja grad na republičkom takmičenju i nadamo se da će što veći broj njih izboriti učešće na međunarodnom finalu sportskih igara u Splitu sredinom avgusta. Ovo sportsko takmičenje jeste amaterskog karaktera ali pruža lepu poruku deci, da je važno da se bave sportom i budu zdravi  – rekla je Svetlana Mirčić Vukobrat, predsedsednik Školskog sportskog saveza Kikinde.

Od ukupno 58 000 dece, koliko je  od kraja maja do kraja juna učestvovalo u gradskim takmičenjima širom zemlje, na državno finale u Beogradu plasiralo se 1021. Samo prvoplasirani sa republičkog takmičenja imaće priliku da učestvuju na regionalnom finalu u Splitu.

Mlade kikindske sportiste ispratila je zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić, koja im je tom prilikom uručila majice u boji našeg grada i istakla da je sigurna da će oni na najbolji mogući način predstavljati naš grad, uz takmičarski duh i sportske vrline koje ih krase.

 

 

 

error: Content is protected !!