Sport

Kikinđani drugi na takmičenju „City games“

Na sportskom takmičenju ,,City games“ održanom juče u Zrenjaninu kikindska osmočlana ekipa osvojila je drugo mesto. Kikinđane u subotu očekuje još jedno kvalifikaciono nadmetanje u Somboru, a ukoliko tamo pobede plasiraće se u finale koje će biti održano 20. jula na Zlatiboru. 

Osnovni sadržaj takmičenja „City games“ čine atraktivne i adrenalinske igre, osmišljene tako da zabave kako publiku tako i učesnike. Cilj ovog nadmetanja, koji je deo evropskog projekta, je podsticanje timskog duha i ukazivanje na važnost bavljenja sportom.

 

Na jučerašnjem takmičenju u Zrenjaninu učestvovalo je šest ekipa iz Zrenjanina, Sombora, Temerina, Beograda, Pančeva i Kikinde. Naš grad predstavljali su: Ivana Avdalović, Mina Ovuka, Tanja Sili, Borislav Brkić, Dušan Novaković, Vladan Blažić, Vanja Dumitrov i Bojan Santrač, koji se bave različitim sportovima. 

Sinoćni pobednik bila je iskusna ekipa iz Sombora dok su naši sugrađani, kojima je prvi put da učestvuju na ovakvom takmičenju, osvojili drugo mesto ispred domaćina iz Zrenjanina.

Kikinđani i dalje imaju priliku da se plasiraju u finale na Zlatiboru, a najbolji nacionalni tim predstavljaće Srbiju na međunarodnom finalu 2. septembra u Hrvatskoj gde će se takmičiti sa pobednicima iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Nemačke, Švajcarske, Poljske, Holandije, Malte i Italije.