Karavan radosti i prijateljstva stigao u naš grad: Svečano otvorene Sportske igre mladih

Danas su na terenima Sportskog centra „Jezero“ u Kikindi svečano otvorene Dunav osiguranje Sportske igre mladih. Popularni karavan radosti i prijateljstva okuplja dečake i devojčice koji kroz nekoliko disciplina pokazuju svoje sportsko umeće.

U Kikindi će se ovoga puta u pet sportskih disciplina nadmetati oko 200 dece. Najbolji na gradskom takmičenju učestvovaće na regionalnom nadmetanju, gde mogu da se izbore za državno finale na Zlatiboru, a međunarodna završnica biće  i ove godine organizovana u Splitu. 

Kao i prošle godine, Sportske igre mladih organizuju se po drugačijim uslovima i u skladu sa svim preporukama i merama koje su na snazi zbog epidemije. 

Deca iz Kikinde uvek pokazuju i sportski talenat i drugarstvo van terena. Epidemiološke mere moraju da se poštuju, iz kog razloga je broj dece manji nego ranije. Upravo zbog toga imamo i regionalne turnire, u julu će biti državno finale, a u avgustu završnica u Splitu i 25. rođendan Sprotskih igara mladih – rekla je prilikom otvaranja Daliborka Delibašić, portparol Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Kikinda je prvi grad u Vojvodini u kojoj se ove sezone održavaju Sportske igre mladih:

Izuzetno mi je zadovoljstvo što su u našem gradu igre organizovane sedmi put. Naši sportisti su svake godine uspeli da obezbede i plasman na državno finale i međunarodnu završnicu, gde su ostvarivali odlične rezultate – kazao je Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu. 

 

Održavanje ove tradicionalne manifestacije podržava i Sportski savez Kikinde:

Veliku podršku pružamo svim manifestacijama koje okupljaju decu. Drago mi je što se deca iz regiona kroz ovu manifestaciju druže i upoznaju. Uspeli smo i pored epidemiološke situacije da ih okupimo, a njihova radost je nerpocenjiva – kaže predsednica Sportskog saveza Kikinde, Jelena Čudanov Bakić. 

Nakon svečanog otvaranja, na terenima SC „Jezero“ igrao se ulični basket, odbojka, Koka-Kola kup u malom fudbalu i za dečake i za devojčice, održana je trka na 60 metara, kao i nadmetanje u igri „Lino između dve vatre“.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Ove godine u Srbiji slave osmi rođendan, u Hrvatskoj 25. a u Bosni i Hercegovini 11. Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

error: Content is protected !!