Karate klub „Hajken“ prima nove članove

Kikindski Karate klub „Hajken“, koji ima tradiciju dugu četiri decenije, vrši upis novih članova, dece uzrasta od 4 godine i starije. Treninzi se održavaju ponedeljkom, sredom i petkom, na adresi Đure Jakšića broj 94.

Karate klub „Hajken“ registrovan je davne 1979. Prošle godine, postao je sekcija Karate kluba iz Bašaida, uz zadržavanje starog imena. Trener Milan Brkin, nakon 3 godine odsustva zbog poslovnih obaveza, vratio se karateu:

Nakon pauze, ponovo se bavim edukacijom najmlađih polaznika. Veoma je važno baviti se mlađom populacijom, u cilju razvijanja njihovih motornih i psiho-socijalnih sposobnosti. Bitno je da deca osete da neko brine o njima na jedan poseban način i da je ta osoba stručna i edukovana – objašnjava Brkin. 

Treninzi se održavaju tri puta nedeljno, na adresi Đure Jakšića broj 94:

Naš prostor za treninge zadovoljava sve najviše standarde, kako bi deca vežbala i bila bezbedna u toj sali. Treninzi se održavaju pod mojim rukovodstvom, profesor sam karatea. Moji saradnici i ja ćemo se truditi da brinemo o deci, da im objasnimo motoriku i sve ostalo što nosi karate kao plemenita veština – kaže Brkin. 

Zahvaljujući višedecenijskom stručnom i kvalitetnom radu, Karate klub „Hajken“ može da se pohvali brojnim uspesima i medaljama na evropskom i svetskom nivou:

Naš klub je u Kikindu doneo 4 svetske medalje. Svi koji su postigli svetske rezultate vežbali su u „Hajkenu“. Dejan Brkin je bio prvak sveta, a Dragan Brkin je u dva navrata bio vicešampion. Imali smo i evropske i državne prvake – ističe Brkin. 

Broj telefona za sve koji žele da postanu član KK „Hajken“ je: 064/ 12 89 828. 

Fotografije: Fejsbuk i Radio Ami 

error: Content is protected !!