JOŠ JEDNA POBEDA RUKOMETAŠA KIKINDE GRINDEKS !!!

Svoj pobednički niz Kikinđani su nastavili i u Žablju. Oni su u 19. kolu Prve lige Sever, večeras, pobedili domaći ŽSK rezultatom 29:27. Iako su još u prethodnom kolu već obezbedili šampionsku titulu, rukometaši Kikinde Grindeks odigrali su taman toliko koliko je bilo potrebno za još jednu pobedu u prvoligaškom takmičenju.

Početak utakmice pripao je domaćim rukometašima. Sa par ishitrenih šuteva Kikinđani su domaćinu omogućili početno vođstvo od 3:1. Gostujući igrači vrlo brzo uspostavili su svoju igru i za svega par minuta preokrenuli su rezultat u svoju korist na 5:4. Činilo se tada da će ovo biti još jedna utakmica koju će igrači novog šampiona rutinski privesti kraju, posebno kada je na semaforu već u 16. minutu bilo 8:5 za Kikindu Grindeks. No, domaći rukometaši nisu se predavali. Iz minuta u minut topili su prednost gostiju, da bi u samom finišu prvog dela uspeli da dođu u vođstvo, a potom i to vođstvo da zadrže do odlaska na odmor. Na poluvremenu domaćin je vodio rezultatom 16:14.

Prvih 5 minuta drugog dela obilovali su promašajima, pa je tako prvi gol u nastavku postigao u 36. minutu Đorđe Gamber. U 40. minutu Kikinda Grindeks dolazi do prve prednosti u nastavku od 19:18. Dodali su tada gas Kikinđani, golman Miškov zatvorio je sve prilaze svom golu, pa su tako Kikinđani u 49. minutu otišli na velikih 25:20. Izgledalo je da je utakmica rešena, ali su gosti sa par neshvatljivih grešaka vratili domaće u igru. Serijom od 5:0 u 56. minutu domaći ŽSK došao do izjednačenja od 25:25. Malobrojna ali bučna domaća publika pokušala je još žešćom podrškom da ponese svoje miljenike do pobede, ali Kikinda Grindeks izdržala je sve nalete i rutinskom igrom u završnici ceo plen odnela kući.

U redovima domaćina posebno su se istakli Milutinović i Kozomora sa po 5 pogodaka, dok su se u sastavu Kikinde Grindeks pored fenomenalnog golmana Miškova, posebno istakli Komarek i Zarin sa po 7 pogodaka.

U narednom kolu ( nakon jednonedeljne pauze zbog EHF nedelje) Kikinda Grindeks dočekaće ekipu Jedinstva iz Novog Bečeja, ekipu koja im je nanela do sada jedini poraz.

error: Content is protected !!