Sport

Fudbal: Pobede ’’Kozare’’ i ’’Slobode’’

Ovog vikenda odigrane su utakmice 8. kola Vojvođanske fudbalske lige (istok). Pobedu je zabeležila ekipa ’’Kozare’’, koja je u Banatskom Velikom Selu savladala BAK iz Bele Crkve sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Armando Čekić. ’’Sloboda’’ iz Novih Kozaraca pobedila je na gostovanju u Kovinu gde ja sa 1:0 golom Stefana Kockara slavila protiv ’’Radničkog’’. ŽAK je izgubio na gostovanju u Žitištu sa 1:0, dok je OFK ’’Kikinda 1909’’ poražena na Gradskom stadionu od ’’Jedinstva’’ iz Banatskog Karađorđeva sa 4:3.

’’Sloboda’’ i ’’Kozara’’ dele prvo mesto na tabeli, ŽAK je na sredini, dok je ’’Kikinda 1909’’ na granici zone ispadanja. Sledećeg vikenda. Sledećeg vikenda u Novim Kozarcima ’’Sloboda’’ će dočekati ’’Krajinu’’ iz Krajišnika, dok će ŽAK igrati na Vašarištu protiv ’’Budućnosti’’ iz Srpske Crnje. OFK ’’Kikinda 1909’’ gostuje ’’Radničkom’’ u Sutjesci, a ’’Kozara’’ putuje u Plandište na utakmicu protiv ’’Sloge’’.

Odigrane su i utakmice 8. kola Područne fudbalske lige – Zrenjanin. Mokrinski ’’Delija’’ izgubio je na domaćem terenu od ’’Crvene zvezde’’ iz Vojvoda Stepe, nakovački ’’Polet’’ poražen je od ’’Vojvodine’’ u Novom Miloševu sa 2:1, dok je ruskosleska ’’Crvena zvezda’’ izgubila na gostovanju u Melencima od ’’Rusande’’ sa 4:0. Sledećeg vikenda biće odigran lokani derbi u Ruskom Selu kada će domaća ’’Crvena zvezda’’ ugostiti mokrinskog ’’Deliju’’, dok će Nakovčani na svom terenu igrati protiv ’’Naftagasa’’ iz Elemira.

Ovog vikenda odigrane su i utakmice 6. kola Međuopštinske fudbalske lige Kikinda – Žitište. Bašaidska ’’Vojvodina’’ remizirala je sa ’’Proleterom’’ u Međi 1:1 i zadržala prvo mesto na tabeli, dok je ’’Napredak’’ u Banatskoj Topoli izgubio od ’’Rohama’’ iz Nove Crnje sa 2:0. Sledeće nedelje ’’Vojvodina’’ će u Bašaidu dočekati ekipu ’’1. oktobra’’ iz Srpskog Itebeja, dok će ’’Napredak’’ gostovati ’’Napretku’’ u Česteregu.

Pratite nas FB