Fudbal: “Kozara“ i ŽAK nerešeno, “Sloboda“ deklasirala “Kikindu 1909“

Ovog vikenda odigrane su utakmice 6. kola Vojvođanske fudbalske lige (istok). Ljubitelji fudbala imali su priliku da pogledaju dva lokalna derbija.

U subotu je “Kozara“ u Banatskom Velikom Selu odigrala nerešeno sa ŽAK-om 1:1. Gol za domaće postigao je Neven Đaković, dok je za Železničare sa bele tačke bio precizan Boris Ćirić. U drugom derbiju u nedelju, novokozaračka “Sloboda“ deklasirala je “Kikindu 1909“ sa 4:1. Tri gola postigao je Nikola Galić, jedan Ilija Dakić, dok je za domaći tim bio precizan Radovan Ilić.

“Sloboda“ je trenutno najefikasniji klub i nalazi se na drugom mestu tabele, potom je tu ŽAK, a iza njega “Kozara“. U donjem delu tabele je tim sa Gradskog stadiona.

Završene su i utakmice 6. kola Područne fudbalske lige – Zrenjanin. Nakovački “Polet“ nije uspeo da na svom terenu savlada “Borca“ iz Aleksandrova, pa je ostalo nerešeno 1:1, ruskoselska “Crvena zvezda“ poražena je od “Omladinca FAM“ u Botošu 4:1, dok je mokrinski “Delija“ bio bolji od “2. oktobra“ iz Kumana sa 2:0.

Mokrinčani dele prvo mesto na tabeli sa “Banatom“ iz Čente, Nakovčani su peti, a Ruskoselci na osmoj poziciji prvenstvene tabele.

U četvrtom kolu Međuopštinske fudbalske lige Kikinda – Žitište, bašaidska “Vojvodina“ nastavlja sa uspešnim nizom. Oni su na gostovanju u Ravnom Topolovcu savladali sa 3:0 “Omladinac“, dok je “Napredak“ iz Banatske Topole izgubio na gostovanju u Srpskom Itebeju sa 4:1 od “1. oktobra“. Bašaici su prvi sa masimalnim učinkom, dok je tim iz Banatske Topole na petom mestu.

error: Content is protected !!