Američki fudbal: „Narandžasto pleme“ vicešampion Srbije

Ženska ekipa kikindskog Kluba američkog fudbala „Mamuti“ nije uspela da odbrani titulu prvaka države. Na finalnom turniru održanom u Zemunu, Kikinđanke su osvojile 2. mesto i postale vicešampionke države. 

Na završnom turniru u ženskom fleg fudbalu učestvovale su po dve najbolje ekipe iz grupa sever i jug. „Narandžasto pleme“ je u polufinalu igralo odlično protiv „Sirena“ iz Zemuna:

Devojke su u utakmicu ušle fokusirane i odlučne da ništa ne prepuste slučaju, nametnule su svoj tempo igre, što je rezultiralo odlaskom na poluvreme sa 25 poena razlike. Drugi deo igre bio je nešto slabiji, ali razlika iz prvog poluvremena bila je nedostižna za „Sirene“ iz Zemuna, koje su savladane rezultatom 32:20 – navode iz Kluba. 

U drugom polufinalu ekipa Inđije savladala je Požarevac rezultatom 31-7. Borba za titulu bila je veoma neizvesna u prvom poluvremenu. Drugi deo igre odlučio je pobednika, a mali pad koncentracije koštao je mladu ekipu iz Kikinde odbrane titule. Meč je završen rezultatom 31:20.  
 
Iako nisu uspele da obrane titulu šampiona, devojke su ostvarile veliki uspeh i pokazale ogroman potencijal u prethodne dve sezone. Ekipa „Narandžasto pleme“ sastoji se od svega 8 devojaka koje svojim trudom i zalaganjem beleže velike uspehe. 
 
Ženska ekipa kluba Američkog fudbala poziva devojčice starije od 12 godina da se pridruže ekipi koja se uskoro vraća treninzima i počinje prirpemu za narednu sezonu, ne bi li vratila zlato u Kikindu. 
error: Content is protected !!