Intervju Nedelje

INTERVJU NEDELJE GRADONAČELNIK KIKINDE PAVLE MARKOV


Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov

Kratak rezime 2016. godine

-Početkom same godine zvanično smo završili i zatvorili rekonstrukciju dvorista O.Š. Jovan Popović” u Kikindi.

Ove godine smo zasadili oko 16 000 sadnica.

Dobili smo status grada, borba koja je trajala godinu ipo dana, koju smo uspeli da završimo u 2016. god.

-Takođe prvi kvartar u ovoj godini je obeležio postavljanje kamena temeljca u agro-industrijskoj zoni, kompanija Mekafor je započela projekat, otvaranje nove fabrike.

-Završen je i projekat Solarnih kolektora u Opštoj bolnici u Kikindi, kojim smo smanjili drastično troškove bolnice i na taj način otvorili mogućnost održavanja same bolnice.

Otvorili smo dve pedijatrijske ordinacije.

Izgradili vodovod u ulicama Dimitrije Tucoivić i Suvačarskoj.

-Završili kišnu kanalizaciju u Nemanjinoj ulici.

Rekonstruisali magistralni vodovod između Novih Kozaraca i Ruskog Sela.

Otvorili kancelariju za seoske mesne zajednice.

-Pojačali održavanje grada.

Kikinda je postala grad u fokusu.

Uspeli smo da se izborimo za 32 miliona dinara za dva velika projekta iz kulture i to za izgradnju Muzeja Terra i završetka rekonstrukcije Narodne Biblioteke.

Dodelili smo 14 kuca izbeglicama.

Rekostruisali smo Škole u gradu i u selima.

-Započeta je rekonstrukcija dela ulice Kralja Petra u Novim Kozarcima, u 2017. godini ćemo i završiti.

Ulaganje u vrtiće, polako smo počeli da i tu menjamo stvari.

-Učestvovali smo i pomogli da se otvori novi pogon u Livnici, Grindex je otvorio pogon u Livnici, tema koja nam govori oko radnih mesta…

Otprilike to je nešto sto mogu da istaknem, svakako da sam verovatno dosta toga zaboravio od onih najmanjih, uobičajnih stvari, do nekih većih koje smo mozda preskočili. Mislim da se građani najbolje sećaju onog sto je njima blisko i mogu da uporede sa onim sto sam izneo…

Koje su prednosti koje dobijamo time što šmo dobili status grada?

Kikinda postaje daleko cenjenija, postaje prioritet u celokupnoj državi na mapi privlačenja stranih investicija, Kikinda počinje da se pita za mnoge stvari koje su vezane za velike kapitalne projekte. Dobila je mogucnost da postane lider u širem regionu.

Kada ce Kikinđani piti čistu vodu?

Svakodnevno se radi na ovom problemu. Mi smo zadali određene rokove nama, nadam se da ćemo u tim rokovima završiti određeni posao. Idemo ka rešenju. Ovaj problem će biti rešen, to ce moći da uradi samo ova vlast. Po prvi put imamo nešto konkretno. Iduće godine slede predradnje za samu fabriku vode…Kikinda će dobiti čistu vodu!!!

Planovi za 2017. – u godinu

Imamo veoma ambiciozne planove, velike planove, mislim, da ostvrimo pola od zamišljenog da ćemo napraviti nešto što Kikinda nije imala decenijama. 

U planu je rekonstrukcija gradske pijace, izgradnja druge industrijske zone, očekujemo nova radna mesta…Nešto ćemo započeti, nešto ćemo završiti, Kikindjani će videti svoju budućnost u ovom gradu!

Da li će ove godine Deda Mraz obradovati više mališana nego predhodnih godina?

Svakako da će se to desiti. U svakom slučaju ćemo se truditi da ispunimo najveći broj želja, ne mogu da obećam da ćemo bas u svaku kuću ući, ali se trudimo da svima izađemo u susret.

Vase želje za naše sugrađane

Pre svega zdravlje, želim da se svaki građanin pronađe u ovom gradu, da pronađe svoju buducnost, svakako da je preduslov toga posao, to bih svakom poželeo i sreću, koja treba da prati sve ove stvari.