Intervju Nedelje

DOČEK NOVE GODINE U KIKINDI UZ DEJANA CUKIĆA I SPORI RITAM BEND!

Dragan Ristić, saradnik u kancelariji za turizam grada Kikinde, gost emisije „S.O.S“

Za početak kratko o tome koliko ste zadvoljni sa manifestacijom “Dani ludaje”, kako je sve to proteklo?
Ovogodišnji Dani ludaje su bili najposećeniji, prema nekim podacima imali smo oko 60 000 posetilaca! Rekordan broj poseta smo imali i iz susedne Rumunije, preko 6 000 prelazika na nasem granicnom prelazu.
Šta nas čeka u predstojećim danima, ali i za sam doček 2017. godine?
Već smo krenuli sa ukrašavanjem grada, nabavljene su nove svetiljke, kako bi, kako kažu naši, najlepša gostinska soba Evrope bila jos lepša!
Od 19. decembra kreće druženje dece sa Deda Mrazom. Deda Mraz obilazi sve vrtiće Predškolske ustanove Dragoljub Udicki.
U utorak, 20. decembra krećemo sa Novogodišnjim bazarom. Imamo prijavljenih 35 izlagača. Naši sugrađani će imati priliku da se zagreju uz kuvano vino i kupe poklončiće za svoje najbliže.
Za 29. decembar je planirana Dečija Nova Godina, ali ćemo naknadno obavestiti vaše slušaoce o tačnom datumu. Deca će uz hor Čuperak, Pozoristance Lane i Deda Mraza dočekati svoju novu godinu.
Sam doček Nove godine počinje na gradskom trgu 31. decembra oko 22:30 časova. Kikinđane će zabavljati Dejan Cukić i spori ritam bend, a u ponoć , naravno vatromet!!!
Vaša očekivanja za 2017. godinu?
Očekivanja su uvek mnogo veća, ali ako nema nade i ako nema takvih očekivanja sigurno da i ono sto se dobije bude mnogo manje. Očekujemo da imamo što više gostiju kada gledamio sa aspekta turizma, da bismo imali što više gostiju moramo da promovišemo ono što Kikinda ima.
Emisija koja je emitovana na BBC-u o našim sovama, nam je svakako pomogla u promociji grada. Imamo potencijala, samo treba da privučemo goste.
Želje za naše slušaoce u 2017. godini
Pre svega zdravlje, a onda malo i sreće! Svim slušaocima vaše radio stanice, ja želim srećnu, uspešnu, zdravu 2017. godinu. Da im se ostvari sve ono što sami sebi žele i verujem da će im onda biti mnogo lepše i ugodnije!