INFO Servis, Sport

„Žogarija loptarija“ u centru Kikinde

„Žogarija loptarija“, manifestacija koja ima sportski, zabavni i edukativni karakter, održana je danas po prvi put u našem gradu. Osam ekipa, koje su činili učenici gradskih škola i njihovi nastavnici, nadmetalo se danas na gradskom trgu u nekoliko zanimljivih igara. 

Manifestacija „Žogarija loptarija“ obuhvata nekoliko igara koje promovišu među decom fer-plej i rodnu pravnost, a koje zahtevaju spretnost, motoričke sposobnosti i znanje:

Cilj nam je da se deca pre svega zabave. Želimo da se ove igre prenesu na školska dvorišta i igrališta, i da započnemo promenu ponašanja kod naše dece, da ih odvojimo od kompjutera – kaže Goran Delić, zastupnik „Žogarije-loptarije“ za Srbiju. 

Otvaranju manifestacije prisustvovao je i član Gradskog veća Miodrag Bulajić, koji je tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što je i naš grad deo ovog regionalnog dešavanja, koje se oragnizuje već 14 godina:

Sigurno je da sport može da unapredi kvalitet života kod dece, i kod njih razvije dobre odnose, kako međusobne tako i prema lokalnoj zajednici. Želimo da deca kroz ovakvu manifestaciju uživaju u druženju i prijateljstvu, a sve uz fer plej i poštovanje rodne ravnopravnosti – rekao je Bulajić. 

Predsednica Saveza za školski sport Kikinde, Svetlana Mirčić Vukobrat, kaže da su ovakve manifestacije veoma značajne, jer omogućavaju deci da se što više kreću. 

Na samom smo početku školske godine, tako da nismo imali mnogo vremena za pripremu. U pitanju su interesantne igre u kojima nismo dosad učestvovali, tako da je ovo za nas nešto novo i zanimljivo. 

„Žogarija loptarija“ će u našem gradu biti ponovo doržana na proleće. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!