INFO Servis, Sport

SO ŽKK: Omasovljenje i popularizacija ženske košarke prioritet u 2020.

Sportska organizacija ženske kikindske košarke SO ŽKK godinu za nama pamti po veoma lepim osvarenim rezultatima. Što se tiče angažovanosti devojaka, 2019. godina prošla je i više od očekivanog. Rezultat je taj što su ušli u ozbiljan rang takmičenja, odnosno u Prvu regionalnu ligu Srbije i po tome je pamte. Kikinđanke su dokazale da se i dalje igra dobra košarka u našem gradu, a one su ga dostojno prezentovale gde god da su se pojavile:

Na početku godine naš planirani budžet se nije ostvario, ali uprkos tome, zahvaljujući trenerima i prijateljima kluba, uspevamo da ispratimo sve potrebe kluba. Zaista nam je 2019. godina bila uspešna, pamtimo je po plasmanu u Prvu regionalnu ligu Srbije i po tome što zaista igramo kvalitetnu košarku. Iza nas su dobre utakmice, puno putovanja, organizovani turniri, pripreme, tako da smo zaista ponosni na ono što radimo, pre svega iz čiste ljubavi prema sportu – kaže Mirjana Mićić Milanović, trener u SO ŽKK.

Milanovićeva se i osvrnula na trenutnu situaciju u ženskoj košarci koja je već godinama na margini sporta, nepravedno zapostavljena, ali zahvaljujući onima koji svoj posao rade iz čiste ljubavi, još uvek prepoznata kao nešto vredno u šta treba ulagati:

Evidentno je da u ženskom sportu nema dovoljno novca i razumem da grad daje sve od sebe da izdvoji sredstva za žensku košarku. Košarka je marginalizovana u javnosti zbog čega je posebno teško privući sponzore i pored uspeha ženske reprezentacije. Utakmice se ne prenose, a publike je sve manje. Smatram da odgovornost nije samo na ljudima koji rade u ženskoj košarci. Nije dovoljno imati samo dve ekipe i sudije na terenu kao nekada. Takav sadržaj treba upakovati i ponuditi ljubiteljima sporta i privući im pažnju. Za taj dodatni sadržaj potrebna su sredstva i to je ogroman izazov za sve – dodala je ona.

 

U SO ŽKK imaju velike ambicije u 2020. godini, a prioritet je naravno da se ostane u ovom stepenu takmičenja u kom se i nalaze. Planiraju da se sve mlađe selekcije uključe u pogon takmičenja, a pre svega žele da rade na omasovljenju i što većoj popularizaciji ženske košarke. To je najmanje što ženska košarka i zaslužuje.

Foto: Facebook/SO ŽKK

Pratite nas FB
error: Content is protected !!