INFO Servis

Završen prvi dan vakcinacije u Kikindi: Odziv odličan, 189 Kikinđana primilo vakcinu

Prvi dan vakcinacije protiv Kovid-a 19 u Kikindi protekao je uspešno i bez problema. Od prijavljenih 215 građana, odazvalo se 209 ljudi, a 189 primilo je prvu dozu “Sinopharm“ vakcine kineskog proizvođača. Niko od građana nije prijavio bilo koji vid nus pojave:

-Prvog dana imunizacije imali smo 215 prijavljenih, a odazvalo se njih 209. Međutim, 19 naših sugrađana nije bilo u stanju da primi vakcinu. Njih smo morali da vratimo pre svega usled akutnih bolesti, neki su imali povišenu temperaturu, a neki su bili na terapiji. Važno je što niko od naših sugrađana nije imao neželjenu reakciju. Nadamo se da će tako i ostati. Svi građani koji su se prijavili preko E uprave biće pozivani, ali i oni koji nisu i koji dođu do punkta za vakcinaciju biće primljeni i nećemo ih vraćati – istakla je dr Sandra Radlović, direktorica Zavoda za javno zdravlje u Kikindi.

Ona je pozvala sve sugrađane koji su zdravi da se prijave i vakcinišu se kako bi se što pre vratili normalnom životu:

-Prioritet imaju oni koji su se prijavili preko E uprave, tako da se sa tih spiskova pozivaju građani koji dobijaju termine na svakih deset minuta. Onaj ko nije uspeo da se prijavi preko E uprave, a dođe do punkta i ispunnjava sve medicinske uslove, biće vakcinisan – dodala je dr Radlović.

Vakcinacija protiv Kovid-a 19 ide u dve doze, tako da se sledeća doza prima za tri nedelje od dana aplikovanja, a potom kada se završi imunizacija, svaki građanin dobiće i medicinsku potvrdu o primljenoj vakcini. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!