INFO Servis

Zamena prozora i krovne konstrukcije u OŠ „Đura Jakšić“

U staroj zgradi Osnovne škole „Đura Jakšić“ u Kikindi, u toku su radovi na zameni krovne konstrukcije i dotrajalih prozora, koji su bili u veoma lošem stanju. U rekonstrukciju su uložena sredstva u iznosu od oko 11 miliona dinara. 

Direktorica ove obrazovne ustanove, Biljana Šimon, zahvalila je lokalnoj samoupravi, bez čije podrške ovako značajna investicija ne bi bila moguća:

Ovo mnogo znači našoj školi, jer se godinama ništa nije radilo ni ulagalo. Nakon završetka ovih radova, i učenici i zaposleni će imati mnoogo bolje uslove za rad – rekla je Šimon, i dodala da se u narednom periodu planiraju i radovi na fasadi stare zgrade, kao i uređenje dvorišta.

Radove je danas obišao i gradonačelnik Pavle Markov, koji je tom prilikom istakao da je jedan od prioriteta lokalne samouprave od samog početka, rekonstrukcija i dovođenje svih objekata obrazovnih institucija na prihvatljiv nivo:

Ono što predstavlja najveći problem je to što na velikom broju objekata dugi niz godina nije rađeno ništa. Planskim i redovnim ulaganjem, dolazimo u situaciju da jednu po jednu obrazovnu ustanovu vraćamo u zadovoljavajuće stanje, kako bi deca mogla bezbedno u njima da borave. Nadamo se da ćemo u narednih nekoliko godina zaokružiti tu celinu, i da ćemo moći da se pohvalimo da imamo obnovljene objekte iz oblasti obrazovanja – rekao je Markov.

Radovi u OŠ „Đura Jakšić“ započeti su 1. jula, a rok za njihov završetak je dva meseca.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!