INFO Servis, Sport

Zabrana treninga i nadmetanja u zatvorenom, izuzeti klubovi u visokom rangu takmičenja

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Kikindi, Gradski štab za vanredne situacije doneo je juče naredbu da se zabranjuje sportskim klubovima i drugim učesnicima u sistemu sporta korišćenje školskih sala, sportskih hala i drugih objekata u sklopu SC „Jezero“. Izuzimaju se profesionalni sportisti, pod uslovom da u klubu niko nije zaražen koronavirusom. Pod sportskim aktivnostima podrazumevaju se treninzi i takmičenja u zatvorenom prostoru. Kako bi se umanjio rizik od širenja infekcije, predlaže se pojačana dezinfekcija opreme i objekata.

Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu, apelovao je na sugrađane da se pridržavaju svih mera koje su propisali Gradski štab i Zavod za javno zdravlje:

Kikinda se izdvaja po posebnoj meri koju smo doneli, a koja podrazumeva zabranu korišćenja sala za trenažni proces i bilo koji vid takmičenja. Morali smo to da uvedemo iz razloga što u našem gradu ima slučajeva koronavirusa u sportskim klubovima. Još uvek su to sporadični slučajevi pa smo morali da reagujemo, kako se ne bi virus dalje širio i ušao i u kolektive škola – objašnjava Pecarski. 

Naš sagovornik ističe će se treninzi i nadmetanja u Sportskom centru „Jezero“ nastaviti, kada su u pitanju klubovi koji su u visokim rangovima takmičenja. Među njima su MRK „Kikinda Grindeks“, ŽORK „Kikinda“ i Muški odbojkaški klub „Kikinda“. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!