INFO Servis

VŠSSOV: Upriličen prijem za polaznike specijalističkih studija

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi priredila je danas u amfiteatru svečani prijem za studente koji će u školskoj 2017/2018. godini pohađati akreditovani studijski program specijalističkih strukovnih studija. U okviru prvog konkursa upisalo se 44 studenta, dok je na drugom konkursu koji je trajao do danas bilo još sedam slobodnih mesta.

 

Škola za vaspitače danas je za polaznike specijalističkih studija uprličila prijem u okviru kojeg su deca iz vrtića „Miki“ i učenici OMŠ „Slobodan Malbaški“ izveli prikladan muzički program.

Direktor ove ustanove prof. dr Zoran Mijić poželeo je dobrodošlicu devetoj generaciji specijalističkih studija i tom prilikom istakao da je VŠSSOV u Kikindi jedina akreditovana visokoškolska ustanova za obrazovanje vaspitača. Direktor je rekao da će najverovatnije naredne godine VŠSSOV upisati prvu generaciju dvogodišnjih master strukovnih studija i da će oni sa završenim specijalističkim studijama imati prednost jer će im biti priznati pojedini predmeti.

I ove godine u okviru specijalstičkih studija izuvčavaće se šest modula: Inkluzivno obrazovanje i vaspitanje, Metodika razvoja govora, fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, upoznavanja okoline, kulture pokreta i muzike i likovnog vaspitanja.

Novi zakon o visokom obrazovanju specijalističke strukovne studije spustio je sa drugog na prvi stepen, što će važiti od školske 2019/2020. godine. Ova i naredna generacija specijalističkih studija dobiće diplome drugog stepena i 60 bodova.

 

Polaznici specijalističkih studija će nakon pohađanja dva semsetra, u julu mesecu braniti svoj specijalistički rad i steći diplomu strukovnog vaspitača specijaliste.