INFO Servis, Sport

Vladimir Batez posetio Međunarodni džudo kamp u Kikindi

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, posetio je Međunarodni džudo kamp koji se već tradicionalno održava u Kikindi, u organizaciji Džudo kluba “Partizan“. Na ovoj sportskoj manifestaciji, koja se održava nakon Međunarodnog džudo kupa i Memorijala “Dragan Ciganović Ciga“, tehniku usavršava više od 300 džudista iz 11 zemalja, što Kikindu svrstava među organizatore najvećih trening kampova na Balkanu:

Ovo nije prva godina da Pokrajinski sekretarijat podržava ovu sportsku manifestaciju, koja je pre 15 godina počela sa 30 takmičara, a danas ovde imamo 300 takmičara iz 11 zemalja. Pre ovoga održan je 11. Memorijal “Dragan Ciganović Ciga“, kao i 36. Međunarodni kup, na kom je nastupilo oko 600 takmičara, tako da je ovih dana oko 900 džudista prošlo kroz Kikindu, što je sjajna poruka svim ljubiteljima sporta. Čestitam kikindskom klubu na organizaciji ovakvog događaja – istakao je Batez.

Ovaj kamp od izuzetne je važnosti za Kikindu kao domaćina jer je u naš grad stiglo oko 900 mladih ljudi kojima treba da da se pruže svi neophodni uslovi za dobar i kvalitetan trening:

Za ovako veliku organizaciju izuzetno je važna i podrška Gradske uprave u Kikindi. Na ovogodišnjem turniru učestvuju džudisti iz 11 zemalja, tako da je naš Džudo klub prepoznat u međunarodnim okvirima, tako da ni ove godine podrška grada nije izostala. Smatram da bi i druge sportske manifestacije trebalo da se ugledaju na ovaj skup i da ovakvih događaja u našem gradu bude što više – istakao je gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov.

Prethodne dve sportske manifestacije, kao što su Međunardoni kup i Memorijal, održani proteklog vikenda, organizovani su na izuzetan način:

Mi smo ove godine premašili normu sa brojem učesnika iz 11 zemalja.  To ne znači da je kraj već samo podstrek kako bi na još bolji način uspeli da promovišemo i organizujemo naše poznate manifestacije. Već sledeće godine očekujemo dolazak takmičara iz Ukrajine i Slovačke, tako da sa pravom možemo da budemo optimisti i u potpunosti budemo zadovoljni sa onim što je prikazano u našem gradu – zaključio je Svetislav Vukmirica, iz Džudo kluba “Partizan“, u Kikindi.

Jednu od najvećih sportskih manifestacija na ovim prostorima već godinama podržavaju Gradska uprava u Kikindi i Pokrajinski sekretarijat, što se potvrđuje kvalitetom i rezutatima. Cilj je samo jedan, a to je popularizacija sporta u Kikindi.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!