INFO Servis, Sport

Više od 70 takmičara na 3. ’’Streličarskom kupu Kikinde’’

U organizaciji Streličarskog kluba ’’Kentaur’’ u hali Sportskog centra ’’Jezero’’ u Kikindi održan je treći ’’Otvoreni streličarski kup Kikinde’’. Radi se o zvaničnom streličarskom takmičenju iz kalendara takmičena Streličarskog saveza Srbije. Tip takmičenja je Indor, odnosno gađanje u mete sa 18 metara u dvoranskim uslovima i to u svim uzrasnim kategorijama, od pionira do veterana u muškoj i ženskoj konkurenciji:

-Imali smo priliku da ugostimo streličare iz cele Srbije, od Subotice do Niša, tako da je na turniru u Kikindi nastupilo više od 70 streličara u svim uzrasnim kategorijama. Veoma smo zadovoljni što smo po treći put uspeli da organizujemo turnir, a on je sada uvršten i u zvanični kalendar Streličarskog saveza Srbije – istakao je potpredsednik kluba ’’Kentaur’’, Jovo Vukmirović.

Da je kikindska sportska porodica postala bogatija za streličarstvo raduje i one koji uvek pružaju podršku novim sportskim organizacijama, odnosno lokalnu samoupravu:

-Ovo je drevna ljudska disciplina jer na različite načine već nekoliko hiljada godina streličartvo je povezano sa mnogim civilizacijama. Nama je posebno drago zato što ovakav olimpijski sport postoji u našem gradu i predstavlja odraz ličnog umeća, truda, rada i zalaganja svakog pojedinca koji stane pred metu – dodao je Saša Tanackov, član Gradskog veća, Gradske uprave u Kikindi.

Veoma važna stvar je što je u odnosu na prethodnu godinu evidentirano više od 30 odsto dece na takmičenjima i u klubu, što pokazuje da streličarstvo i te kako ima perspektivu.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!