INFO Servis, Sport

Više od 500 mladih na Turniru u uličnoj odbojci u Kikindi

Muški odbojkaški klub “Kikinda“ po treći put organizovao je Turnir u uličnoj odbojci koji je upriličen na Gradskom trgu i na kom se prijavilo više od 500 takmičara iz nekoliko gradova u Srbiji. Tako su svoje umeće pokazali odbojkaši i odbojkašice “Kleka“, zrenjaninskog “Proletera“, iz Bečeja, Novog Bečeja, Novog Miloševa, Novih Kozaraca, Beograda, ali i iz Vrbasa i Bačkog Gradišta:

Značaj održavanja ovako velikog turnira je ustvari promocija odbojke, ali igra i druženje. Mi isto na ovaj način promovišemo Kikindu, jer imamo dosta njih koji su prvi put u našem gradu i oduševljeni su, na primer, centrom. To je izuzetno lepa priča koju želimo da negujemo i koja nam daje vetar u leđa da svaki naredni turnir bude još kvalitetniji i posećeniji – istakao je Milan Radosavčev, organizator turnira. 

Turnir polako postaje tradicionalan što je od velikog značaja za Kikindu, kao mesto gde se voli i neguje sportski duh, istakao je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća Gradske uprave u Kikindi prilikom obraćanja učesnicima na turniru:

Sam osmeh ove dece, žagor, njihova sreća i zadovoljstvo, sigurno su dovoljan motiv nama iz Gradske uprave da podržimo ovaj divan svet odbojke, njihovo nastojanje da vrednim radom i trudom ostvare rezultate, a na nama je da stvorimo adekvatne uslove, da obezbedimo stručan i kvalitetan rad koji će doneti taj rezultat. Ovo je smotra gde se oni druže, zabavljaju, igraju, ali ono što je jako važno jeste da motivišu i ostalu decu da uđu čaroban svet odbojke – naglasio je Bulajić.

Promoter ovogodišnjeg Turnira u uličnoj odbojci bio je proslavljeni reprezentativac, Edin Škorić, koji je došao sa svojim klubom kako bi podržao organizaciju turnira i još jednom ukazao na veliki značaj bavljenja sportom pogotovo u mladosti:

-Uvek se rado odazovem i redovno posećujem turnire u uličnoj odbojci, a ovo je prvi put da smo u Kikindi. Zaista deluje fenomenalno i smatram da je ovo jako lepa i korisna stvar za decu. Velike institucije bi trebalo mnogo više da stanu iza ovakvih projekata, kako bi se odbojka promovisala još bolje, ali na nama je da je predstavljamo u najboljem svetlu – poručio je Škorić.

Turnir u uličnoj odbojci u Kikindi organizovan je u okviru manifestacije “Turniri kroz Vojvodinu“, kako bi se u što većem broju okupljali timovi iz Vojvodine i drugih gradova Srbije i kako bi se promovisala odbojka. Muškom odbojkaškom klubu “Kikinda“ pripala je organizacija u našem gradu s obzirom na to da je škola koju klub poseduje, prepoznata kao jedna od najboljih u Srbiji, što je već više puta i dokazano kroz rezultate.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!