INFO Servis, Sport

Vidovdanski kup u streličarstvu: “Apolo“ domaćin velikog takmičenja

Streličarski klub “Apolo“ u Kikindi organizator je Vidovdanskog kupa u streličarstvu koje se održava na stadionu ŽAK-a na Vašarištu. Tako je kikindski klub domaćin predstavnicima koji su ove godine došli uglavnom iz Beograda, Pančeva, Subotice, Šapca i Novog Sada. Takmiči se 46 streličara na outdoor prvenstvu koje zvanično postoji u jedinstvenoj rang listi Streličarskog saveza Srbije, što će mnogima pomoći da steknu veoma važne bodove u karijeri:

-Na ovom takmičenju prisutno je 46 takmičara iz osam gradova naše zemlje. Odziv je nešto slabiji nego inače, shodno epidemiološkoj situaciji u zemlji, tako da se nadamo da ćemo na narednim takmičenjima imati mnogo veći broj učesnika. Za početak je dobro, mi smo veoma zadovoljni. Bilo je dosta komplikovano sve ovo da se organizuje jer nam je prvi put, a zahtevi su veoma komplikovani. Međutim, uspeli smo da sve organizujemo zahvaljujući dobroj saradnji i velikoj volji koju imaju naši članovi – ističe jedan od organizatora turnira, Zaviša Lučić.

Organizacijom turnira zadovoljan je i predsednik Streličarskog saveza Srbije, Dragan Svilanović, koji je takođe i učestvovao na Vidovdanskom kupu. On je podsetio da je streličarstvo sve popularnije u našoj zemlji, a da Kikinda može da bude domaćin velikom broj takmičara iz Evrope:

Turnir je besprekorno organizovan. Zaista su dali sve od sebe da naprave više od očekivanog. Teren ŽAK-a je sjajan, ovde bez problema mogu da se organizuju ne samo državna prvenstva, već i međunarodni turniri i neću preterati ako kažem da je ovaj teren i ovakva organizacija spremna za centralno evropski kup. Juče smo imali jedan turnir tako da je slabija posećenost u Kikindi jer su se takmičari podelili u zavisnoti od kategorije koju više vole – dodao je Svilanović.

Grad Kikinda podržao je Vidovdanski kup, koji bi trebalo da postane tradicionalan, a da se sve veći broj mladih priključuje klubu:

-Lepo je da Kikinda ima priliku da bude organizator i domaćin ovakvog takmičenja, pogotovo domaćin streličarskog takmičenja koje je svake godine sve popularnije i sve više dece okuplja. Kako bi se savladala veština streličarstva, neophodne su četiri osnovne osobine – strpljenje, upornost, koncentracija i smirenost što je veoma bitno za razvoj mladih osoba za sve ono što ih čeka u životu. Grad Kikinda uvek će podržati ovakav vid takmičenja jer sama upotreba luka i strele predstavlja i očuvanje tradicije koja nas je pratila kroz istoriju – rekao je Milivoj Linjački, član Gradskog veća u Kikindi.

Na Vidovdanskom kupu u Kikindi pored predtstavnika Streličarskog saveza Srbije, učestvuju i mlađi takmičari koji su ostvarili veoma dobre rezultate na evropskim takmičenjima i pred kojima je tek blistava karijera u ovom sve popularnijem sportu kod nas.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!