INFO Servis, Sport

Veliki jubilej OFK “Kikinde 1909“: Obeleženo 110 godina postojanja

Prijateljskom utakmicom protiv FK “Obilić“ iz Novog Kneževca, fudbaleri OFK “Kikinde 1909“, uprava i navijači, obeležili su veliki jubilej, odnosno 110 godina postojanja kluba. Povodom 110 godina od osnivanja kikindskog kluba, nova uprava je zacrtala određene ciljeve, dovedena su pojačanja, klub se finansijski stabilizovao i sa takvim znatno boljim uslovima, fudbaleri spremno kreću u novu sezonu koja startuje sledeće nedelje:

-Dolaskom novog predsednika kluba, Dragana Felbaba, cilj je bio da se klub stabilizuje i da se opstane u Vojvođanskoj ligi, što smo i učinili. Tada smo zacrtali planove da od ovog leta krenemo znatno ozbiljnije, doveli smo nekoliko pojačanja i mislim da smo znantno kvalitetniji nego protekle sezone. Po imenima i kvalitetu koji posedujemo, trebalo bi da se nalazimo u samom vrhu ovog stepena takmičenja koje nam predstoji – istakao je sekretar kluba, Marko Vukobrat.

Cilj je da se vrate navijači na stadion, da se ponovo vrati poverenje u klub koji proteklih godina nije funkcionisao onako kako je to bilo predviđeno. Ono što je takođe interesantno, jeste da će poseban akcenat biti stavljen na mlađe igrače. Pored toga, planirana je i adaptacija i uređenje Gradskog stadiona u narednom periodu. Klub je to i zaslužio jer je treći po starosti postojanja u Vojvodini, smatra član Gradskog veća, Milivoj Linjački:

Mi smo pre tri i po godine započeli proces stabilizacije kluba, koji bi u narednom periodu trebalo da iznese veći kvalitet, da dovede znatno više mladih iz grada i okruženja. Grad Kikinda će uvek nastojati da pomogne razvoju kluba. Sređen je pomoćni teren, glavni je u zadovoljavajućem stanju, finansijski je situacija sada bolja, tako da se i od igrača očekuje veliko zalaganje i zaista smatram da ćemo, ako ne ove, onda sledeće sezone biti jedni od glavnih pretendenata za viši stepen takmičenja – dodao je Linjački.

OFK “Kikinda 1909“ počeće novu sezonu na svom terenu, kada će u subotu, 17. avgusta na Gradskom stadionu gostovati ekipa “Banata“ iz Čente.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!