INFO Servis

Velika zainteresovanost penzionera za informatičku obuku

U Centru za stručno usavršavanje u Kikindi u toku je informatička obuka za penzionere. To je lepa prilika da naši stariji sugrađani nauče osnove računarstva potpuno besplatno, a tome u prilog ide i činjenica da je zainteresovanost veoma velika. Obuka u Centru ne održava se prvi put, tako da su penzioneri upućeni u ono što ih čeka:

-Polaznici na informatičkoj obuci, odnosno naši stariji sugrađani, veoma su posvećeni onome što rade, željni su novih saznanja, tako da nam je to bila vodilja da i ove godine za njih organizujemo besplatnu obuku. Povratna informacija nakon prve obuke bila je odlična. Ljudi su me zaustavljali na ulici kako bi zahvalili na obuci jer sada imaju mogućnost da elektronskim putem obavljaju osnovne životne stvari koje su im do sada oduzimale dosta vremena, a nisu bile ni besplatne – kaže Dejan Karanović, direktor Centra za stručno usavršavanje u Kikindi.

Odziv za informatičku obuku i ove godine je izuzetan. Već su popunjene tri grupe polaznika. Zahvaljujući velikom broju prijavljenih, u Centru su zainteresovani da svim polaznicima pruže osnove informatičke pismenosti:

-Polaznici obuke dolaze sa različitim nivoima znanja. Ali, uči se sve ispočetka. Od uključivanja računara, do otvaranja skajp naloga, otvaranja mejla, a ono što im se posebno sviđa jeste da nauče kako da otvore elektronske novine, da komunicijraju sa svojim najbližim ukoliko nisu u blizini, ali i plaćanje računa – dodaje Karanović.

Naš sagovornik je istakao da su polaznici jako disciplinovani, izuzetno posvećeni, da svaka obuka počinje na vreme bez izostanaka, što je dokaz koliko su naši stariji sugrađani posvećeni onome što rade i koliko to što rade vole i poštuju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!