INFO Servis

Upozorenje RHMZ: Očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda

Danas posle podne, uveče i noću na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda (grada, olujnog vetra i obilnih pljuskova), koje će se u sredu tokom dana intenzivirati na širem području, naročito u centralnoj i južnoj Srbiji – navedeno je u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Živu u termometru, koja se nije micala sa 30. podeoka oboriće na kratko nevreme praćeno olujnim vetrom i snažnim pljuskovima koje će trajati najmanje dva dana.

– Nakon nevremena će se ubrzo vratiti visoke temperature koje će biti stabilne u narednim danima do kraja nedelje, ali se zbog smene kiše i vreve mogu osećati sparina i visoka vlažnost vazduha – stoji u saopštenju RHMZ-a.

Veća količina padavina se očekuje u predelima južno i zapadno od Niša, Kruševca i Valjeva, gde će u većini mesta pasti od 50 do 60 litara, a lokalno i više.

Temperature će se u sredu kretati od 20 do 25 stepeni u oblastima sa padavinama, dok će u košavskom podurčju uz više sunca biti od 27 do 30 stepeni.

Posle kratkotrajnog rashlađenja doći će do ponovnog porasta temperature i u ostalim predelima zemlje uz mogućnost popodnevnih lokalnih pljuskova sa grmlajvinom koji će biti učestaliji u planinskom delu zemlje.

 

 

Izvor: novosti.rs

Pratite nas FB
error: Content is protected !!